A BMW 5 Touring immáron hatodik generációjába lép, mi több, a típus életlében először tisztán elektromos hajtással is elérhető lesz. Az új alapokra épülő 5-ös családja így szép lassan kiteljesedik, amely folyamatnak a kombi változat életre hívása fontos része. A szedánt követő, praktikusabb modellváltozat a crossoverektől is csábítana vásárlókat.

Formai fronton meglepetés nincs, a kombi teljes mértékben az általunk is tesztre fogott szedán által kijelölt úton jár, mindösszesen méretesebb hátsó traktust kapott. A szögletes, karakteres dizájn maradt tehát, ráadásul a világító vesék, pontosabban az Iconic Glow sem marad ki a repertoárból. Érdekesség, hogy a hátsó lámpa is szinte pontosan a szedánt idézi.

Arányos és karakteres lett a Touring

Megmaradt az erőteljes övvonal is, miközben a tető lágyan lejt hátrafelé. A szűk csíkban megformálódó hátsó lámpák, a kisebb ablakok könnyed összképet eredményeznek, miközben a 18-19, sőt, akár 21 hüvelyk átmérőjű felnikkel kérhető modell azért tisztességes méretűre sikeredett: az elődhöz képest 97 mm-rel, azaz majdnem 10 centivel hosszabb, 32 mm-rel szélesebb és 17 mm-rel magasabb lett. A vevők M sport, M Sport Pro és M Carbon csomagot is kérhetnek a kombihoz.

Az utastérben ugyancsak ismerős elemekkel találkozunk: a műszerfalat a 12,3 colos képátlójú vetített óracsoportból és a 14,9 hüvelykes központi kijelzőből álló Curved Display uralja. Az impozáns kijelzőkettősön a BMW Operating System 8.5 rendszer fut, azaz a legfrissebb szoftver. Az AirConsole játékfunkció, a vidóstreaming és a vezetéknélküli Appla Carplay, valamint Android Auto funkció is adott.

Odabenn a megszokott elemeket kapjuk

Új a lecsapott kormány, de ami talán lényegesebb, hogy teljesen vegán anyagokból épül fel az utastér, ami az alapfelszereltség része. Ugyancsak fontos információ, hogy a szedánhoz képest mennyivel praktikusabb a kombi változat. A hátsó ajtó felnyitását követően 570 literes poggyásztér áll rendelkezésre, ami az ülések ledöntésével 1,7 köbméterre bővíthető. A praktikumot temérdek tároló és automatikus csomagtérnyitás fokozza.

A vadonatúj 5 Touring legfontosabb verziója az i5 természetesen, hiszen manapság minden gyártó a tisztán villanyos változatokra fekteti a legnagyobb hangsúlyt. Ezúttal is 81,2 kWh kapacitású akkucsomagot rejtenek a lemezek, amely az i5 eDrive40 Touring esetében 340 lovas, 430 Nm csúcsnyomatékú hátsó motort szolgál ki. Így a modell 6,1 szekundum alatt gyorsul álló helyzetből 100-ra. A WLTP ciklus szerint 560 km a hatótáv, miközben töltés tekintetében 11, 22 kW, valamint DC esetén 205 kW a csúcs.

Akár 1,7 köbméteres poggyásztér is rendelkezésre áll

Belsőégésűekhez ragaszkodó vásárlóknak ott a szedán motorpalettájáról ismerős kétliteres dízel 20d 197 lóerővel, valamint a benzines 20i 208 lóerővel. Opcionálisan xDrive összkerékhajtás is választható. Vélhetően ide is érkeznek majd az 530e és 550e PHEV, azaz konnektoros hibrid variánsok. A teljesítmény csúcsot egyelőre az elektromos i5 M60 xDrive Touring jelenti 601 lóerős kétmotoros összkerékhajtással, 820 Nm-rel. A 3,9 másodperces 0-100-as sprintet tudó variáns hatótávja 506 km.