focivilag

Allegri: “Mindig is mondtam, hogy az Inter a favorit”

3 perces olvasási idő

Tegnapi napon egy szerencsétlen öngóllal kikapott a Juventus az Inter ellen és bár sok szurkoló nagy reményekkel várta a mérkőzést Allegri igyekezett mindenkit visszarántani a földre.

A kevés gól ellenére egy nagyon jó mérkőzést játszott a két csapat, különösen igaz ez a második félidőre, viszont a legutóbbi Empoli elleni döntetlen után ismét pontokat veszített az Öreg Hölgy és ez amiatt (is) fájó mert az Inter úgy vezet 4 ponttal a Juve előtt, hogy 1 meccsel kevesebbet játszottak. A hiányzó meccset majd február 28-án játssza le az Inter az Atalanta ellen.

Allegri már az idény elején kijelentette, hogy a Juventus nem a bajnoki címért fog idén versenyezni és ezt az állítását továbbra is tartja:

“Tudtuk, hogy nehéz összecsapás lesz. Az első félidő kiegyenlített volt, mindkettő csapatnak voltak nagy helyzetei, azonban az Inter betalált, mi pedig nem tudtunk kihasználni a lehetőséget, ami Vlahovic előtt volt.” – Kezdte az edző az értékelését a DAZN újságíróinak.

“A félidő után nyíltabb lett a játék, ami szórakoztatóbbá tette a meccset, és láthattuk mennyire gyorsan és veszélyesen tud az Inter kontrázni. Még mindig fejlődnünk kell, de csak gratulálni tudok a játékosaimnak a mai teljesítményük miatt.”

“Júniusban még nem gondoltuk, hogy ilyen jól fogunk állni a szezon ezen szakaszán. A két csapatnak nagyon különböző idény van eddig a háta mögött. Örülünk, hogy ilyen jól teljesítünk de csalódottak vagyunk a vereség miatt. Már nyáron is mondtam hogy az Inter a bajnokesélyes, és ezt továbbra is így gondolom. Ha folytatjuk ezt a jó sorozatot és végig a nyakukon leszünk akkor nem lesz miért szégyenkezünk, emellett a Milanra is oda kell figyelni, akik bármikor képesek a váratlanra és felzárkózhatnak ha nem koncentrálunk eléggé.”

Míg az Inter a teljes kerettel állhatott neki a meccsnek, a Juventusnak több hiányzója is volt, főleg a támadó szekcióban. Milik eltiltott volt, Kean pedig sérüléssel bajlódik, így Chiesa, Vlahovic és Yildiz voltak elérhetőek. 

“Gondoltam arra, hogy Chiesa és Yildiz fog kezdeni, de úgy még nagyobb hézagok lettek volna a területek között. Chiesa csupán két edzést tudott rendesen végigcsinálni, így nem szerettem volna kockáztatni vele. Így is volt több ígéretes helyzetünk, mint például a meccs végén egy jó beadás.”

“Nem lehet egy rossz szavam se a srácokra, főleg egy ilyen szezonban, amikor nagyon sok negatívum történt körülöttünk. A következő meccsre kell koncentrálnunk és arra, hogy jövőre a Bajnokok Ligájában játszunk.”

“Az Inter tapasztaltabb csapat, mi pedig nem játszottunk az aranyért az elmúlt 3 évben, így ők jobban hozzá vannak szokva az effajta nyomáshoz. De ezek a tapasztalatok szükségesek ahhoz, hogy a megfelelő irányba fejlődjünk.”

“Még messze az idény vége és sok pontot tudunk szerezni, szóval hamar felül kell kerekednünk a mostani krízisen. A srácok jól játszottak és keményen küzdöttek egy nagyon erős csapat ellen.”