Wellness + HotelekBarátokkalCsaládi kiruccanásCsobbanóhelyekNyári vakációŐszi élményszüretRomantikus kikapcsolódásTavaszi zsongásTéli tájolóToplistákVárosnézésekVidéki víkend

Wellness bakancslista 2024-re – mesés fürdők, látnivalók és szállások

3 perces olvasási idő

Ti is imádtok utazni és már most a legjobb szállásokat keresitek a 2024-es nyaraláshoz? Akkor van egy jó hírünk, mert hoztunk 12 gyönyörű helyszínt az év minden hónapjára. Készüljetek fel a varázslatos látnivalókra és feltöltő fürdőzésekre, amik mellé szuper (többségében) wellness hoteleket is találtunk nektek! Számotokra melyik lenne az álomnyaralás?

2024 sem telhet el utazás nélkül, ezért gyorsan térképre tettünk 12 csodálatos várost, ahol ezernyi új élmény, fantasztikus fürdő és hibátlan hotelek, wellness szállások várnak rátok. Nézzétek meg őket!

Január: Sárvár

A kanyargó Rába folyó partján elterülő Sárváron magasodik az izgalmas kiállítást rejtő Nádasdy-vár, az andalgásra csábító arborétum, a romantikus Csónakázó-tó vagy az aktív kikapcsolódás szerelmeseit célzó kalandpark is. 

A város legnagyobb turistamágnese mégis az egész évben látogatható Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő. A hatalmas vízi élménybirodalomban kellemes gyógymedencék és családi szárny is helyet kapott, hogy a különböző generációk együtt élvezhessék a csúszdákat, a hullámmedencét és a jakuzzit.

Szállástippek:

Bassiana Hotel & Étterem Sárvár****

Ensana Thermal Sárvár

Kirándulástól a városnézésig: kihagyhatatlan úti célok a Bük-Sárvár térségből >>

Február: Mórahalom

Csöppenjetek bele Gulliver utazásaiba a 48 hazai műemléket bemutató Ezer Év Parkjában! A mini makettek után pattanjatok nyeregbe a Berkenye Lovasudvarban vagy keressétek fel a Kocsimúzeumot! Ha maradna még energiátok, akkor a Bivalyrezervátum után a Rétesházba is térjetek be! 

Arra azért ügyeljetek, hogy elég időt szánjatok a wellnessre a családbarát Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdőben! Ez a hely igazi gyermekparadicsom, amit gyógyászati szolgáltatások és elképesztő szaunavilág színesít. 

Szállástippek:

Colosseum Hotel Mórahalom****+superior

Elixír Medical Wellness Hotel Mórahalom***+superior

Gyógyító élmények Mórahalmon: látnivalók és programok szállásajánlóval >>

Március: Budapest

A programoktól és látnivalóktól vibráló főváros ezer felfedeznivalót tartogat nektek. Látogassatok el a cápáktól hemzsegő Tropicariumba, kapcsolódjatok ki a Flippermúzeumban vagy hódítsátok meg a Magyar Természettudományi Múzeumot

Milyen lehet az Angkor romtemplomok világát idéző Aquaworldben csúszdázni, úszkálni, szörfözni vagy épp búvárkodni? Próbáljátok ki! Az óriási, kupolás épület alatt igazi tengerparti hangulat vár!

Tavaszi kirándulások gyerekkel Budapest környékén >>

Szállástippek:

Aquincum Hotel Budapest****

Rubin Wellness&Conference Hotel Budapest****

Budapesten pihennél? Top 10 kihagyhatatlan program + SZÁLLÁSTIPP >>

Április: Esztergom

A Dunakanyar egyik legjobb kirándulóhelyszíne a mesés kulturális- és történelmi kincseket őrző Esztergom. Zarándokoljatok el az Esztergomi Bazilikához, nézzétek meg a napnyugtát a Szent Tamás-hegy tetejéről és kutassátok föl a világítótoronyra emlékeztető Strázsa hegyi kilátót

További kihagyhatatlan látnivalókról olvashattok itt >>

Az egész napos városnézést követően jól jön majd egy kiadós wellnessezés is, amit az Aquasziget Élményfürdőben tehettek meg, ahol pancsolás, csúszdázás vagy épp heverészés közben élvezhetitek a Bazilika csodás látványát

Szállástippek:

Bellevue Hotel Esztergom****

Grand Hotel Esztergom****+superior

Május: Harkány

Gyönyörű templomok, bájos sétány és olyan nevezetességek teszik érdekessé a harkányi barangolásotokat, mint a legendás Harka-kút, illetve a Milleneumi Országalma emlékmű. Egy kis szórakozásért és finom ételekért pedig a Dráva Retro Bowling Bárba nézzetek be!

A híres-neves Harkányi Gyógyfürdő télen-nyáron nagy népszerségnek örvend – és nem csak a gyógyulni vágyók körében. Merüljetek el bátran a Harka Vízivilág élményeiben és a nyár előtt nevezettek be egy utolsó szaunázásra!

Szállástippek:

Dráva Hotel Thermal Resort Harkány****

Wellness Hotel Kager Harkány****

Június: Debrecen

Az ország keleti határához közel eső Debrecen számos látnivalóval büszkélkedhet. A lenyűgöző Déri Múzeumot, a csodás Botanikus Kertet, a Kerekerdő Élményparkot és az Agóra Tudományos Élményközpontot tervezzétek be a kirándulásba, ha itt jártok!


Vessétek bele magatokat a nyárba az Aquaticum Debrecenben, ahol szenzációs építészeti megoldások, sűrű növényfalak, üvegaljú medencék, cikázó csúszdák és extrém ugrótornyok lesznek mindenfelé!

Szállástippek:

BH Kristály Debrecen****

Hotel Platán Debrecen ***

7+1 bakancslistás nyári élmény Debrecen belvárosában >>

Július: Hajdúszoboszló

Akár a debreceni nyaralással is összeköthetitek Hajdúszoboszló felkeresését, ahol az éjszakai sétákat pezsgő fesztiválérzés szövi át. Vár benneteket a Holiday Vidámpark, a Fordított Ház és a fotózásra ösztönző Harangház is.

További programok és látnivalók Hajdúszoboszlón >>

Kényeztető gyógyfürdő, fedett Aqua-Palace, 30 hektáros strand, prémium zóna és fantasztikus aquapark alkotja a Hungarospa Hajdúszoboszlót, amit ha egyszer közelebbről is szemügyre vesztek, biztos visszatérő vendégek lesztek!

Szállástippek:

Hotel Silver Hajdúszoboszló****

Mátyás Király Gyógy- és Wellness Hotel Hajdúszoboszló***

Augusztus: Tiszakécske

A vadregényes Nádirigó tanösvény és a pompás Tisza-parti kilátó otthonában, Tiszakécskén is megéri kirándulást tenni. Sőt! Egy különleges közlekedési eszközt is kipróbálhattok, ugyanis itt zakatol a Tisza-parti kisvasút.

Jakuzzik, valamint strand- gyermek-, gyógy- és élménymedencék egész sora rejtőzik a Barack Gyógy- és Élményfürdőben. A kiváló wellness kalandokat pedig rengeteg szaunával és különleges, egészségmegőrző szolgáltatásokkal fokozhatjátok tovább.

Szállástippek:

Barack Thermal Hotel & Spa Tiszakécske****

Parton Hotel & Bowling Tiszakécske**

Szeptember: Bükfürdő

Ahol az Alpokalja síksággá szelídül, ott bukkanhattok rá a vas megyei Bükre, melyhez Bükkfürdő is hozzátartozik. Járjátok be a szuper hangulatos Kneipp Parkot, lógassátok a lábatokat az Organikus pontnál és másszátok meg a Kristálytorony Kalandparkot!

Répcementi csodák Bükön és Bükfürdőn >>

A 18 hektáros parkkal övezett Bükfürdő Thermal & Spa hazánk második legnagyobb fürdőjének számít, ahol 34 medence, számos csúszda és sok-sok program gondoskodik róla, hogy ne unatkozzatok egyetlen percre se.

Szállástippek:

Hotel Piroska Bükfürdő****

Greenfield Hotel Golf & Spa Bükfürdő****

Október: Szeged

Az egyre hűvösebbre forduló őszi időben hová is mehetnétek máshová, mint A napfény városába, Szegedre? Ha pedig így tesztek, akkor a Szegedi Dóm Látogatóközpontját, a vadasparkot, a Hősök kapuját és a Sóhajok hídja is célozzátok meg!

Száguldjatok végig Európa leghosszabb vízi csúszdáján, masszíroztassátok meg az izmaitokat a jakuzziban, utazzatok a sodrófolyó hullámain! Mindezt a Napfényfürdő Aquapolisban, ahol a teljes kikapcsolódásért Csendes Wellnesst is létrehoztak, ami csak 16 éves kor felett látogatható! 

Aquapark, csúszdavilág és burgerek – Extrém élményeket tartogat a szegedi wellness! >>

Szállástippek:

Hotel Auris Szeged****

Hunguest Hotel Forrás Szeged****

November: Hévíz

Az égbe nyújtózkodó Szentlélek Templom, a víz fölött ívelő Tavirózsa tanösvény, a Római kori Romkert és az Egregyi Borospincék is kihagyhatatlan látnivalóknak ígérkeznek, ha Hévízen pihentek. Ráadásul ezeket a kincseket akár segway segítségével is becserkészhetitek!

Természetesen a település legnagyobb értékét, az egész évben látogatható Hévízi-tavat sem szabad kihagyni. A Hévízi Tófürdő egészségmegőrző szolgáltatásai messzi földön híresek. Nem beszélve arról a páratlan élményről, amit akkor élhettek át, amikor a párába burkolózva úszkáltok.  

Szállástippek:

Hotel Európa Fit Hévíz ****+superior

Hotel Spa Hévíz ****

Tündérrózsák földjén – Aktív nyaralás Hévízen és környékén >>

December: Miskolctapolca

Észak-Magyarország sudár hegyei között bújik meg Miskolc leghíresebb városrésze, Miskolctapolca, ahol csak úgy tobzódnak a programok! Gyerekekkel az oldalatokon ne hagyjátok ki a Maya Játszópark és Dzsungel Játszóházat! Ha azonban vonz benneteket az adrenalin, akkor tapasztaljátok meg egy igazi autóverseny hangulatát a HELL Kartnál!

A vízi örömök fellegvárának is tekinthetitek ezt a várost, ugyanis itt lelhettek rá a Miskolctapolca Barlangfürdőre, illetve az Ellipsum Élmény- és Strandfürdőre. Fedezzétek fel mindegyiket!

Szállástippek:

Aurora Hotel Miskolctapolca ****

Calimbra Wellness és Konferencia Hotel Miskolctapolca ****+superior

Kipróbálnád egy vagy akár több hónapban is a wellness élményeket? Böngéssz a Szallas.hu oldalán és foglald le minél hamarabb a 2024-es wellness pihenésed >>

(Képek: Szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
91%
Imádom
Imádom
6%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
3%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%
85 bejegyzés

A szerzőről
Több mint 10 éve foglalkozom újság- és szövegírással, -szerkesztéssel, valamint kiadványok tördelésével. A szüntelen kíváncsiságom vitt előre, amikor 2019-ben szabadúszóként csatlakoztam a Szallas.hu csapatához. Azóta együtt hódolunk közös szenvedélyünknek, az utazásnak. Az évek alatt 200-nál is több cikket írtam élményekről, valamint szállásokról. Fedezzük fel együtt hazánk kincseit!
Bejegyzések
    Ajánlott bejegyzések
    Tavaszi zsongás

    Hová menjünk május 1-jén vidéken?

    2 perces olvasási idő
    Budapest és környéke

    Hová menjünk május 1-jén Budapesten?

    2 perces olvasási idő
    Kastélyok és várak

    Fedezd fel az ország leggyönyörűbb kastélyait a Szallas.hu NAGY TÉRKÉPES KASTÉLYGYŰJTEMÉNYÉNEK segítségével!

    15 perces olvasási idő