eur:
391.16
usd:
365.42
bux:
68059.61
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Nyolcmillió dollárért kelt el hat darab Michael Jordan-kosárcipő

Rekord árat, valamivel több mint nyolc millió dollárt fizettek Michael Jordan hat darab kosaras cipőjéért, amelyeket a Sotheby's aukciós ház árverezett el.

Valamennyi az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) korábbi világsztárjának olyan lábbelije, amelyet hat NBA-döntőben viselt. Nem három pár került kalapács alá, hanem hat félpár, annak emlékére, hogy Jordan a finálék utáni fotózásokon rendre csak az egyik lábán hagyott cipőt.

A féltucat lábbeliért adott összeg csúcsnak számít az NBA-mérkőzésen viselt sportcipők kategóriájában, és a második legnagyobb summa, amelyet valaha fizettek Jordan-ereklyéért. A Chicagóval hatszoros NBA-bajnok, kétszeres olimpiai aranyérmes élő legenda aukciós rekordját az a mez tartja, amelyben az 1998-as döntő első mérkőzésén játszott, és amely 10,1 millió dollárért kelt el 2022 szeptemberében.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Ennyi magyar háztartásban van jelenleg klíma

Ennyi magyar háztartásban van jelenleg klíma

A magyarok 67 százalékának nincs otthon klímája, legnagyobb arányban ventilátorral hűtenek a nyári melegben. Akik mégis vásárolnak, azok egyértelműen az ár és az energiafogyasztás alapján hozzák meg a döntésüket - derül ki a Hisense friss reprezentatív kutatásából. A klímával rendelkező magyarok a hűtés funkció mellett a fűtést is szívesen használják, de 10-ből csak hárman tudják elképzelni, hogy a klíma legyen az elsődleges fűtési eszköz.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×