2024. október 15.
FinTechShow

EARLY BIRD JEGYEK    2024.04.30-IG! 

2024. november 26.
BankTechShow

EARLY BIRD JEGYEK    2024.04.30-IG! 

2024.02.02.

Több mint 400 bankos tesztelte képességeit a belső generatív AI versenyen

Szerző:

Kategóriák:

A Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA) aktívan keresi és fejleszti a legtehetségesebb belső szakembereit, akik a nagy nyelvi modellek (LLM) alkalmazásával segíthetik elő a generatív AI-al kapcsolatos projektek előrehaladását. A BBVA DataRally-t szervezett munkatársai körében, ahol mintegy 440 alkalmazott tesztelte, hogy mennyire tudnak interakcióba lépni egy ilyen modellel. A pozitív visszajelzések hatására a BBVA most kiterjeszti a DataRally programot generatív AI-tanfolyamokra, amelyeket a Data University belső képzési programjának részeként hirdetnek meg.

Az elmúlt hónapokban a BBVA spanyol multinacionális pénzügyi szolgáltató vállalat jelentős erőforrásokat fektetett abba, hogy felfedezze a generatív AI potenciálját a szervezeti folyamatok hatékonyabbá tételében, elsősorban az ügyfelek számára értéket és biztonságot teremtve.

A belső erőforrás értéke felbecsülhetetlen

E feltörekvő lehetőségek kiaknázásához elengedhetetlen, hogy a szektor legnagyobb vállalati szereplői megtalálják és kiképezzék a legjobb házon belüli tehetségeit.

Ennek érdekében az Advanced Analytics szakterület és a BBVA GenAI csapata nemrégiben DataRally versenyt szervezett.

A szervezet összes országából mintegy 440 alkalmazott tette próbára képességeit, amikor 12 nagyméretű nyelvi modell (LLM) kihívást teljesítettek különböző blokkokban elosztva.

A próbák során többek között kvantitatív információk feldolgozását, pénzügyi jelentésekben található anomáliák megtalálását és fiktív ügyfél elégedettségi (vagy elégedetlenségi) szintek azonosítását, pontozását és osztályozását kellett elvégezniük a versenyzőknek.

Az egyes ellenőrzőpontok végén a résztvevők visszajelzést kaptak arról, hogy milyen utasításokat vagy parancsokat kellett volna beírniuk a kihívás sikeres teljesítéséhez.

Fárasztó négy hét után Carlos Gutiérrez, a Global Talent & Culture terület adatszakértője, Joel de la Cruz, a BBVA Spain Advanced Analytics Engineering csapatának adattudósa és Hans Hidalgo, a BBVA Peru ügyfélmegoldások részlegének adatkutatója, a legmagasabb pontszámot érte el azzal, hogy a legkevesebb felszólítással és a legrövidebb idő alatt legyőzte az összes kihívást.

Tudásmegosztással kedvezhetünk a kollégáknak

,,A versenyre kapott reakciókkal rendkívül elégedettek vagyunk, hiszen a lelkesedés egy egészséges verseny kialakulását eredményezte. A résztvevők 75 százaléka nagyon elégedett volt az élménnyel, és több mint 95 százalékuk újra megismételné a versenyt.”

– nyilatkozta Josep Amorós, a BBVA adatmenedzsere és a DataRally szervezője.

Számos résztvevő nagy elismeréssel szólt a BBVA által tett erőfeszítésekről, amelyeknek célja a generatív AI-al kapcsolatos tevékenységek és képzések biztosítása számukra.

„Óriási lehetőségek rejlenek a generatív mesterséges intelligenciában a vállalkozások számára, mivel forradalmasítják belső folyamataikat, és olyan globális fejlesztési projekteket ölelnek fel, amelyek lehetővé teszik számukra termékeik és szolgáltatásaik egyidejű bevezetését különböző országokban. Éppen ezért már a legjobb tehetségeket képezzük a BBVA-nál.”

– mondta Curro Maturana, a BBVA GenAI globális vezetője.

A házon belüli készségek fokozása érdekében a BBVA generatív AI kurzusokat a belső Data University adatképzési programjának részévé teszi.

A DataRally hasznos volt a gyors mérnöki tanulási dinamika tesztelésében és a program szervezői mostantól más alkalmazottaknak is kínálhatnak hasonló lehetőségeket.

[Forrás: BBVA] | Címlapfotó: stock.adobe.com | Licenc: FinTech Group

Címkék: