Bűncselekmény

Elfogták az újpesti halálos tömegbalesetet okozó férfit - videó

A budapesti rendőrök Szigetszentmiklóson elfogták azt a férfit, aki a gyanú szerint a balesetet okozó autót vezette.

2024.01.26 08:04ma.hu

Az eljárás adatai szerint 2024. január 22-én 19 óra 35 perc körül egy Mercedes R320 személygépkocsi a Budapest, IV. kerületi Rózsa utcán közlekedett az Árpád út felől a Görgey Artúr utca irányába, amikor a Deák Ferenc utca kereszteződéséhez érve az ott piros lámpánál várakozó három autónak ütközött; az egyik autó villanyoszlopnak csapódott, míg a másik két autó egy autóbusznak sodródott.

A baleset során három ember sérült meg, akik közül egy férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A másik két sérültet a mentők kórházba vitték.

A feltételezett okozó segítségnyújtás, adatai hátrahagyása, illetve anélkül távozott a helyszínről, hogy meggyőződött volna a sérültek állapotáról. A budapesti rendőrök azonnal adatgyűjtésbe kezdtek, amely során 24 órán belül azonosították a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható M. Pétert.

A szökésben lévő 40 éves férfi ellen a rendőrök elfogatóparancsot adtak ki, a BRFK Közlekedésrendészeti Főosztály, a Bűnügyi Bevetési Osztály és a Célkörözési Osztály az eltelt három napban minden címet ellenőrzött, ahol a férfi meghúzhatta magát. A rendőröknek 2024. január 25-én végül látókörébe került M. Péter egyik ismerőse, akinek a szigetszentmiklósi hétvégi házát délután a bevetési és a célkörözési nyomozók átkutatták. A rendőrök a házban megtalálták, és 16 óra 45 perckor elfogták M. Pétert, akit a Közlekedésrendészeti Főosztályra állították elő. A férfi elszámoltatása jelenleg folyamatban van.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.