Forma-1

Charles Leclerc szerződést hosszabbított a Ferrarival

2024 után is a csapatot erősíti majd.

2024.01.25 14:47MTI

A Forma-1-es Ferrari szerződést hosszabbított pilótájával, a monacói Charles Leclerc-rel.

A maranellói istálló csütörtökön jelentette be, hogy megállapodott a 26 esztendős versenyzővel, aki így 2024 után is a csapatot erősíti majd.

Leclerc 2016-ban lett a Ferrari pilótaakadémiájának a tagja, 2017-ben a Forma-2-ben nyújtott kiváló teljesítményének köszönhetően kapott lehetőséget a Saubernél, 2019 óta pedig a "főistállót" erősíti.

Abban az évben ő lett a Ferrari történetének a legfiatalabb futamgyőztese a Belga Nagydíjon aratott sikerével. Az olasz csapat színeiben eddig 103 versenyen állt rajthoz, ötször nyert, 30-szor végzett a dobogón, és 1035 pontot gyűjtött.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.