Baleset

Tömeges defekt az M1-esen: megkezdődött a kárrendezés

Egy kamionról fémdarabok estek az úttestre, ennek következtében csaknem 50 gépjármű kapott defektet.

2024.01.24 13:18MTI

Megkezdődött az M1-es autópályán kedden történt tömeges defektkárok rendezése; a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) Információs Központjában várják az érintettek jelentkezését. A kárt okozó kamion kötelező gépjármű-felelősségbiztosítása kiterjed az okozott kárra - közölte az MTI-vel szerdán a Mabisz.

A közleményben emlékeztetnek, január 23-án a reggeli órákban az M1 autópályán Tata térségében - Hegyeshalom felé - egy kamionról fémdarabok estek az úttestre. Ennek következtében csaknem 50 gépjármű kapott defektet. A kamion sofőrje észlelte a történteket, és félreállt az úton.

Kiemelték: rövid időn belül be lehetett azonosítani a károkozót, illetve a jármű kgfb-biztosítóját is. A sérült járművek üzemben tartói, illetve tulajdonosai a káreseményt az (1) 802 8400 telefonszámon jelenthetik be a biztosítóhoz. A biztosító társaság már meg is kezdte az eddig bejelentett károk rendezését - közölte a szövetség.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.