Harry herceg és Meghan Markle békejobbot nyújtott a királyi családnak

Harry herceg és Meghan Markle
Getty Images -
döntés Harry Meghan Markle Lilibet
Károly király prosztataműtétje és Katalin hercegné hasi műtétje már a sussexi hercegi párnak is sok volt, úgy döntöttek, ebben a helyzetben félre kell tenniük a köztük és a királyi család többi tagja között dúló ellentéteket. 

Harry herceg és Meghan Markle az utóbbi években folyamatosan támadta a királyi családot, melyre Károly király is megtette a maga lépéseit. Legutóbb a „kisherceg” és felesége azzal haragította magára az uralkodót, hogy azt állították, első gyermekük születése előtt rasszista megnyilvánulásai voltak a családtagoknak, akik a születendő baba bőrszínét firtartták.

Vilmos walesi herceg, Katalin hercegné, Harry herceg, Meghan Markle Forrás: Pool/Samir Hussein/WireImage - Anadolu Agency via AFP

A héten megjelent Károly király új életrajza is, melyben azt állítja, hogy a sussexi hercegi pár azon döntése, hogy a Lilibet nevet adják kislányukat, feldühítette a néhai Erzsébet királynőt. Eközben Harry állítólag csak a hírekből értesült apja prosztata diagnózisáról.

Ilyen körülmények között nem csoda, ha egyre feszültebb lett a kapcsolat a brit uralkodócsalád és a Harry-Meghan páros között.

Ám az utóbbi hetek egészségügyi problémái arra késztették Harryt és Meghant, hogy félretegyék az ellentéteket. Több módon is kifejezték aggodalmukat és együttérzésüket, valamint jókívánságaikat Vilmos és Katalin felé. Hogy erre hogyan reagált a Buckingam-palota, még nem tudni, ám többen úgy vélik, ezzel a lépéssel Harry hercegék esélyt adtak és kapnak a békülésre, bár bennfentesek szerint a csatabárdot nem most fogják végleg elásni — írja a Mirror.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.