Müller Péter: Szelíd csak az oroszlán lehet

Attractive,Young,Woman,Standing,On,A,Windy,Cold,Beach,Wrapped
Shutterstock/Copyright (c) 2019 Ira Shpiller/Shutterstock. No use without permission. - Shutterstock
Müller Péter bátorság heti útravaló
Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló Müller Pétertől.

A nyúl nem szelíd, csak gyenge. Szelíd csak az oroszlán lehet.

A mai ember az igazi szelídségről keveset tud, mert összetéveszti a gyámoltalansággal. Az ember alapvető küldetése, hogy önmagát és a természetet megszelídítse. Más szóval művelje. Az atomerőt, a napenergiát, a vadakat s az ősnövényeket meg kell szelídíteni. Más szóval: művelni.

Az ember alapvető küldetése, hogy önmagát és a természetet megszelídítse Forrás: Shutterstock/heelings Media

Világhírű birkózónk azt mondta, hogy agresszív embernek soha nem volt esélye ellene. Nagy ellenfelei mindig a hozzá hasonló „szelídek" voltak. Mérhetetlen erő volt mögöttük. A „Szelídek öröklik a földet", mondta Jézus, aki maga is szelíd volt, de világfordító erő és hatalom volt benne. Egy jó emberi, vagy szerelmi kapcsolat csakis így működik. Az agresszió csak szétdúlni tudja. És ne feledd, hogy mindig gyengeség áll mögötte.

Müller Péter korábban megjelent írásait itt olvashatod.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.