Néhány hónap alatt ért tragikus véget Molnár Csilla Andrea tündérmesébe illő története

Molnár Csilla Andrea, szépségkirálynő
Molnár Csilla Andrea Miss Hungary szépségverseny öngyilkosság
Molnár Csilla Andrea mindössze 17 éves volt, amikor saját kezével vetett véget életének néhány hónappal azután, hogy megnyerte az 1985-ös Miss Hungary szépségversenyt. A lány az édesanyjának búcsúlevelet is hagyott hátra: nem bírt együtt élni a ránehezedő nyomásal. A tragikus sorsú szépség szombaton lett volna 55 éves.

Molnár Csilla Andreát 1985. október 5-én az ötven év kihagyással újra megrendezett első Miss Hungary legszebb lányának választották, később 3. helyet ért el a Máltán lebonyolított Miss Európa szépségversenyen. Mindez úgy hangzik, mint egy modern tündérmese, ám a történet még szinte el sem kezdődött, máris tragikus véget ért: Csilla öngyilkos lett.

Csilla a gimnázium után kozmetikus szeretett volna lenni. Forrás: MTI/Benkő Imre

A gimnazista lány Fonyódon élt és kozmetikusnak készült, és ha az egyik barátnője, Cseh Erika nem beszéli rá, sosem jutott volna eszébe szépségversenyen indulni. Nem is vette komolyan, de amíg osztálytársa kiesett, ő válogatóról válogatóra továbbjutott és egészen a győzelemig menetelt.

 

A versenyre mintegy kétezer lelkes lány jelentkezett, abból hatszáztizennyolcat engedtek az első selejtezőre. Hogy miként zajlott a megmérettetés, arról itt olvashatsz bővebben.

Menj el, legalább az első kudarc fog érni az életedben!

Csilla az eredményhirdetés előtt így nyilatkozott. Akkor még nem tudta, mivel járhat, ha megnyeri a versenyt, ahogyan más sem...


Csilla győzött ugyan, de nem tudta feldolgozni a váratlan ismertséget, népszerűséget és a mindezzel járó kötelességeket, ráadásul homályos szerződések garmadájának kellett megfelelnie - amelyekről itt irtunk -, belefáradt a szereplésbe, az ingyenmunkákba és a rosszindulatú pletykákba, például, hogy az apja vette meg neki a koronát. De azt is beszélték, hogy ágyba bújt a zsűritagokkal. Rosszul viselte azt is, hogy az apja beleszólt a magánéletébe és nem fogadta el párját, a sikeres vállalkozó Futács Károlyt, aki a mai napig nem tudta feldolgozni 20 évvel fiatalabb kedvese halálát.

Molnár Csilla Andrea győzelmét sok rosszindulatú pletyka övezte. Forrás: Fortepan/Gábor Viktor

Azóta sem lehet biztosan tudni, hogy Csilla valóban meg akart-e halni, vagy csak figyelemfelkeltésből vett be halálos adag gyógyszert 1986. július 10-én a családja házában. Futács korábban azt nyilatkozta, Csilla szeretett élni, a végzetes napon azonban összeveszett édesapjával, és csak rá akart ijeszteni.

Belerokkantak a gyászba, a fonyódi otthonukat is eladták

A Molnár család fonyódi családi házának aljában működött az egykori Muskátli vendéglő, ahol az akkori magyar művészvilág színe-java megfordult. Csilla halála után az édesapa szinte azonnal bezárta a vendéglőt és eladta a házat.

A szülők belerokkantak a veszteségbe, nem sokkal a tragédia után el is váltak. Fiuk - aki később azt állította, testvére nem halt meg - is rossz útra tévedt, börtönbe került, az édesapa Máltára költözött és ott is halt meg.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.