eur:
391.44
usd:
365.72
bux:
67885.92
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
A young adult with crutches and his foot bandaged in plaster is ascending steps of a stairway inside an apartment house. Barefoot toes are sticking out of bandage.
Nyitókép: EThamPhoto/Getty Images

Két ember halála szárad a magyar volt felnőttfilmes lelkén, meghozták ellene az ítéletet

Enyhítették az ítéletet annak a nőnek az ügyében, aki felelőtlen vezetésével két ember halálát okozta.

A nő még 2022. áprilisában okozott halálos balesetet Kocsola és Dombóvár között. Toyota CH-R típusú autójában a férjével, egy ismert olasz filmproducerrel utazott, amikor az asszony záróvonalon kezdett előzésbe. Nem vette észre a szemből érkező Renault-t, és frontálisan ütköztek. A vétlen kocsiban egy egy 66 éves nő és egy 71 éves férfi utazott, mindketten meghaltak a baleset során. A vétkes kocsiban ülő H. Éva (már a férje nevét használja) és párja is súlyos sérüléseket szenvedtek. Mindkettőjük felépülése hónapokon át tartott - számol be a bírósági tárgyalás előzményéről a teol.hu.

A dombóvári bíróság enyhítő körülményként vette számításba, hogy a sofőr korábban soha nem volt büntetve, a baleset okozása előtt nem fogyasztott sem alkoholt, sem pedig drogot, valamint, hogy férjével egy kiskorú gyermekről kell gondoskodniuk.

Az egykori felnőttfilmes a tárgyalás előtt már legalább fél órával a bíróság épületében tartózkodott férjével és ügyvédjével. A megyei lap tudósítása szerint

az ítélethirdetés előtt sírva kért bocsánatot a balesetben elhunyt idős férfi fiától.

Láthatóan telefonszámot cseréltek, azt viszont egyik fél sem árulta el, pontosan mi célból.

Indoklás

Az elnök kifejezetten hangsúlyozta, egy halálos közúti baleset minden érintett fél számára komoly lelki megterhelést jelent, hiszen – mint a bíró mondta – az ilyen tragédiák nem előre eltervezetten történnek, az azokban való kényszerű részvétel pedig a túlélőknek is akár egy életen át tartó traumát tud okozni.

A vádlott férje mondott párt szót, arról beszélt, hogy leszámoltak a pornós múlttal, mindketten országos televíziós csatornáknak dolgoznak, filmeket készítenek. Az elmúlt egy évben viszont alig tudtak dolgozni, hiszen a lelki trauma mellett a fizikai felépülésük is rengeteg energiát is időt igényelt.

Az ítélet egyébként jelentősen enyhítette az egy év kilenc hónapos letöltendő fogházbüntetést, azt négy év próbaidőre változtatta.

Címlapról ajánljuk
Csányi Sándor az Arénában: szintet léphet az OTP az új akvizíciókkal

Csányi Sándor az Arénában: szintet léphet az OTP az új akvizíciókkal

Rekordévet tudtunk zárni, de én abban bízom, hogy az a rekord csak egy évig lesz rekord, és jövőre túlszárnyaljuk – mondta Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója. Az InfoRádió Aréna című műsorában elárult néhány exkluzív részletet a tervezett bankvásárlásról, de beszélt az oroszországi leányvállalat helyzetéről és a banki különadók negatív következményeiről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×