focivilag

Allegri tanácsa Vlahovicnak és Yildiznek

3 perces olvasási idő

A csapat managere interjúban beszélt a Sassuolo elleni meccsről és kitért miben fejlődhet a Juve két fiatal támadója Vlahovic és Yildiz.

A Bianconerinek mindösszesen egy veresége volt a szezonban és azt pont a Sassuolo ellen szenvedte el 4-2 arányban. Szóval most a bosszú (is) hajtotta a hazaiakat, és sikeresen visszavágtak a korábbi vereségért. Tegnapi napon 3-0-ra győzedelmeskedett a Juventus, köszönhetően Vlahovic nagyszerű első félidei teljesítményének, majd a meccs végén Chiesa ünnepelte meg a sérüléséből való visszatérését egy góllal.

Ez volt sorozatban a 6. győzelme a csapatnak melyeken 18 gólt szereztek és csupán 3-at kaptak. Szóval első kérdés arra irányult, hogy élvezi-e a mostani menetelést a mester:

“Nem az élvezeti faktor az, ami számít, fociban a legfontosabb a győzelem. Minden más lényegtelen”– mondta Allegri a DAZN újságíróinak.

“Ez a Sassuolo ugyanaz a csapat volt, amelyik legyőzte a Fiorentinát a múlt héten, és lőttek négy gólt ellenünk még szeptemberben. Rengeteg tehetséges játékosuk van, mint Berardi és Lauriente, aki megdolgoztatta Szczeny-t is. Boldogok vagyunk de most a vasárnapi meccsre kell fókuszálnunk. 49 pontot szereztünk de nem szabad leállnunk, továbbra is dolgozunk kell, és fenntartani a mostani formát.”

“Jó meccset játszottunk, sok helyzetet alakítottunk ki, de élesebbnek kell lennünk a támadó harmadban. A cserék is jól szálltak be, ami nagyon fontos egy meccsen. A legfontosabb, hogy a mostani egység és összetartás megmaradjon, de dolgozunk kell a határaink kibővítésén is. 

A Juventus hozzáállása változott az utóbbi időben, előzőleg azt lehetett látni, hogy ráülnek az egygólos győzelemre:

“Elsőként azt kellett elérnünk, hogy gyorsan reagáljon a csapat a labdavesztésre, azután azt, hogy mindenki visszazárjon, és együtt lassítsuk az ellenfelet. Úgy látom sokat fejlődtek a srácok a meccsek kontrollálásában, és érettebben játszanak annak ellenére, hogy sok a tapasztalatlan játékosunk. De ők is fejlődnek, amivel elégedett vagyok.”

Yildiz pár hét alatt lett tehetséges játékosból a kezdő 11 állandó tagja, ami Allegrit dicséri, aki bizalmat szavazott a török játékosnak:

“Nagyon kevesen tudnak úgy bánni a labdával, ahogy ő teszi, ráadásul ritkán hoz rossz döntést, ami ösztönös tehetségre utal, nem nekünk kell megtanítani a játékra. Habár még csak 18 éves, és  biztosan lesz rossz időszaka, de szerencsére van kivel pótolni, ha esetleg nem fog menni neki a játék. Azt szeretném tőle látni, hogy többet vállal, mert képes arra, hogy eldöntse a meccseket.”

Majd megfogalmazott egy kis kritikát Vlahoviccal kapcsolatban is, akivel szemben nagyok az elvárásai a Mesternek:

Vlahovic folyamat fejlődik, amikor a Frosinone ellen becseréltem nem teljesített jól, stresszesen igyekezett és mindent ő akart csinálni, ez egyfajta éretlenségre utalt, szóval elbeszélgettem vele. Mai napon sokkal nyugodtabban játszott, kevesebbet veszekedett a bíróval is, továbbra is így kell folytatni és mellőznie kell a Frosinone elleni hibáit.

Allegri számára a legfontosabb, hogy 16 pont előnye van az Öreg Hölgynek az ötödik helyezett csapattal szemben, és következő fordulóban akár át is veheti az első helyet az Intertől, akik a mostani hétvégén nem játszanak a Szuperkupa miatt, erről kérdezték a véleményét, hogy üldöző, vagy üldözött szeret jobban lenni:

Ha valaki elől van, mindig van valaki mögötte. Továbbra is higgadtnak kell maradnunk és egyszerre csak egy meccsre szabad fókuszálnunk. 16 pontra vagyunk az 5. helytől, ami nekünk most a legfontosabb, következőnek jön a Lecce elleni meccs, akik ellen mindig nagyon nehéz játszani. Egyszerre csak egy lépésre koncentrálunk.