eur:
391.44
usd:
365.7
bux:
67885.92
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
fotó: ügyészség
Nyitókép: ügyészség

Nagyon beteg volt, el akarta dobni az életét, most börtönbe kerülhet

Öngyilkos akart lenni egy 72 éves férfi ezért autójával vonat elé hajtott. Túlélte, de az ügyészség vádat emelt ellene, hiszen veszélyeztette a vasúti közlekedést.

A 72 éves férfi szándékosan hajtott be egy vasúti átjáróba. Azt mondta, betegsége miatt nagyon elkeseredett volt, elhatározta, hogy véget vet életének - írja az ügyészség.

Az eset úgy történt, hogy egy vasúti átjáró előtt leparkolt autójával és vonatra várt. Mikor egy személyvonat érkezett az átjáróba,

a férfi elindult autójával és a piros jelzés ellenére a vonat oldalának hajtott.

Az ütközéstől járműve kipördült és egy betonelemnek csapódott.

Az ügyészség közlése szerint a személyvonaton a mozdonyvezetőn és a jegyvizsgálón kívül kb. 100 utas utazott, közülük senki nem sérült meg, míg az elkövető nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A szerelvényben kb. 2 millió forintos kár keletkezett.

A férfi ellen a vasúti közlekedés biztonsága ellen elkövetett bűntett miatt emelt vádat az ügyészség, vele szemben három évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható, valamint az ügyészség indítványozta, hogy a járművezetéstől is tiltsa el a bíróság.

fotó: ügyészség
fotó: ügyészség

Ha segítségre van szüksége
Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot, akár mobiltelefonról is!

Címlapról ajánljuk
Csányi Sándor az Arénában: szintet léphet az OTP az új akvizíciókkal

Csányi Sándor az Arénában: szintet léphet az OTP az új akvizíciókkal

Rekordévet tudtunk zárni, de én abban bízom, hogy az a rekord csak egy évig lesz rekord, és jövőre túlszárnyaljuk – mondta Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója. Az InfoRádió Aréna című műsorában elárult néhány exkluzív részletet a tervezett bankvásárlásról, de beszélt az oroszországi leányvállalat helyzetéről és a banki különadók negatív következményeiről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×