eur:
391.31
usd:
364.98
bux:
67885.92
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Ruszin Romulusz, a Honvédelmi Minisztérium humánpolitikáért felelős helyettes államtitkára Benkő Tibor honvédelmi miniszter levelét olvassa fel a minisztérium karácsonyi adománygyűjtésének során felajánlott ajándékok átadásán a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ székesfehérvári gyermekotthonában 2020. december 16-án.
Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás

Ruszin-Szendi Romulusz: vérdíjat tűztek ki a fejemre

A Magyar Honvédség volt vezérkari főnöke elmondta, esetenként igen feszült helyzetbe került a Közel-Keleten.

Ruszin-Szendi Romulusz egykori honvédségi vezérkari főnök Hajdú Péter Frizbi című műsorában vendégeskedett, ahol iraki és afganisztáni szolgálatára visszaemlékezve elmondta, többször is feszült volt a helyzet - írja az Index.

"Ott sokkal többen kerestek az ellenállók közül, hogy esetleg hazavigyék a fejem. Akkor minden ilyen szintű parancsnoknak vérdíj volt a fején. Örökre hálás leszek azoknak a srácoknak, akik akkor védtek"

- mondta Afganisztánban töltött ideje kapcsán Ruszin-Szendi Romulusz.

Azt is elmesélte a volt honvédségi vezető, hogy iraki szolgálata alatt olyannyira rizikós volt a helyzet, hogy a merényletek miatt szárazföldön nem, csak légi úton mehettek be a katonák Bagdadba. Visszaemlékezett rá, hogy amikor a helyi rendőrfőnökkel vagy kormányzóval tárgyalt, nem hordott golyóálló mellényt, ezzel is jelezve bizalmát az elöljárók felé. Azt azért megjegyezte, az őt védő egyenruhások „talpig vasban” álltak körülötte.

Címlapról ajánljuk
Csányi Sándor az Arénában: szintet léphet az OTP az új akvizíciókkal

Csányi Sándor az Arénában: szintet léphet az OTP az új akvizíciókkal

Rekordévet tudtunk zárni, de én abban bízom, hogy az a rekord csak egy évig lesz rekord, és jövőre túlszárnyaljuk – mondta Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója. Az InfoRádió Aréna című műsorában elárult néhány exkluzív részletet a tervezett bankvásárlásról, de beszélt az oroszországi leányvállalat helyzetéről és a banki különadók negatív következményeiről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×