Szokatlan helyzet

Két perc eltéréssel két különböző évben születtek ikrek Horvátországban

Damir Roje, a spliti szülészet vezetője szerint ez egy szokatlan helyzet.

2024.01.03 13:58MTI

Két perc eltéréssel, de két különböző évben jött világra egy ikerpár a horvátországi Splitben: egyikük még tavaly, az év utolsó napján éjfél előtt egy perccel, másikuk már az új évben, egy perccel éjfél után született - közölte a horvát közszolgálati televízió szerdán.

Damir Roje, a spliti szülészet vezetője szerint ez egy szokatlan helyzet. Az ikrek különböző napon, hónapban és évben ünneplik majd ugyanazt a szülinapjukat. Az orvos megjegyezte: még soha nem volt ilyen eset a praxisában, és nehéz lesz megismételni.

Volt már olyan, hogy ikrek születtek éjfél előtt és után, de nem december 31-én és újév napján - mondta, és egyben gratulált a szülőknek, valamint sikeres és boldog életet kívánt az újszülötteknek.

Az ikerpár édesanyja spliti, és ez volt az első szülése. A kórházban meglátogatta Blazenko Boban, Split-Dalmát megye elöljárója is, aki újságíróknak azt mondta: "ami szilveszterkor a spliti szülészeten történt, legyen fordulópont Horvátország demográfiai képében".

A legtöbb gyermek a spliti kórházban született tavaly, több mint négyezer - mutatott rá Roje.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.