focivilag

Chiellini visszatérhet a Juventushoz

kevesebb, mint 1 perces olvasási idő

Könnyen lehet, hogy Giorgio Chiellini utolsó mérkőzését játszotta a Los Angeles FC színeiben a hétvégén és a következő hónapokban visszatérhet a Juventushoz valamilyen vezetői szerepkörben.

A 39 éves olasz hátvéd nem tudta szombaton megvédeni a címét az MLS Kupában a LAFC-vel, mivel csapata 2-1-es vereséget szenvedett a Columbus Crew-tól. A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón bár nem mondta ki, hogy visszavonul, de úgy fogalmazott, hogy „ez lehet” az utolsó mérkőzése játékosként.

Chiellini 17 éves Juventusos pályafutás után igazolt el tavaly a LAFC-hez, viszont továbbra is a szurkolók egyik kedvence és a klub legendája. Összesen 561 alkalommal lépett pályára minden versenysorozatot figyelembe véve Torinóban, és kilenc Scudetto győzelemhez segítette a klubot, valamint két Bajnokok Ligája döntőben is szerepelt. 

Az olasz források szerint Chiellini nem fogja elsietni a döntést, és szeretné alaposan átgondolni, hogy valóban készen áll-e a visszavonulásra.

Ha valóban úgy dönt, hogy befejezi, akkor várhatóan a szezon végeztével térhet vissza a Juventushoz és a pletykák szerint Pavel Nedved tavaly megüresedett alelnöki pozícióját kaphatja meg. 

Chiellini szerződése a LAFC-nál e hónap végén jár le és alapembernek számított az idei szezonban a csapatban, 32 mérkőzésen összesen 2274 percet játszott.

Forrás(ok): football-italia.net