eur:
391.39
usd:
365.62
bux:
67885.92
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Blurred shot of group of professional surgeons at work in operating room. Emergency case, surgery, medical technology, health care cancer and disease treatment concept
Nyitókép: Getty Images

Végrehajtást kért saját kórháza ellen egy betegápoló

8 milliós kártérítést és életjáradékot ítéltek meg egy betegkísérőnek, de kálváriája nem ért véget.

A Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházzal pereskedett egy alkalmazottjuk. Egy műhiba miatt ment bíróság elé. A Blikknek arról mesélt, hogy visszatérő hasmenéses panaszai voltak, amivel a munkahelyén dolgozó orvosokhoz fordult. Azt mondták neki, hogy semmi baja sincs.

Később kiderült, hogy Crohn-betegségben szenved, ami annyira súlyossá vált – hiszen nem kapott rá megfelelő kezelést –, hogy elhalt a vastagbelének egy szakasza, ami aztán perforálódott, vagyis kilyukadt. Életveszélyes állapotban volt, mire a műtőasztalra került, ahol ugyan sikerült megmenteni, viszont azóta sztómával kell élnie, ami azt jelenti, hogy a bélszakasz egy részét a hasfalára vezették ki.

Kártérítést kért, de nem kapott, ezért bírósághoz fordult, amelyen sokáig egyedül képviselte magát.

A bíróság jogerősen 8 millió forintos kártérítést és havi 149 ezer forint életjáradékot ítélt meg Bélának.

Az életjáradék első részét a kórháznak már ki kellett volna fizetnie, ám ez nem történt meg – mondta a férfi ezért végrehajtást kérelmezett a fehérvári kórház ellen.

Az intézmény főigazgatója, dr. Bucsi László professzor lappal azt közölte, hogy folyamatban lévő ügyekről nem adhatnak tájékoztatást, ám annyit elmondott, hogy a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház a bíróság vagy hatóság által előírt kötelezettségeit a rendelkezésére álló lehetőségek keretei között és a megszabott folyamatokat követve minden esetben teljesíti.

Fotónk illusztráció.

Címlapról ajánljuk
Csányi Sándor az Arénában: szintet léphet az OTP az új akvizíciókkal

Csányi Sándor az Arénában: szintet léphet az OTP az új akvizíciókkal

Rekordévet tudtunk zárni, de én abban bízom, hogy az a rekord csak egy évig lesz rekord, és jövőre túlszárnyaljuk – mondta Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója. Az InfoRádió Aréna című műsorában elárult néhány exkluzív részletet a tervezett bankvásárlásról, de beszélt az oroszországi leányvállalat helyzetéről és a banki különadók negatív következményeiről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×