Mekkora ez, te jó ég! Szólalt meg bennem a racionális belső hang, amikor megláttam az elegáns rendezvényközpont közepén ezt a hatalmas elektromos jószágot. Elektromos autónak ekkorát? Jó, hogy ormánya nincs… Aztán az elégedett amerikai fogyasztók arcára gondoltam, ahogy megkönnyebbülten sóhajtanak fel: végre egy rendes, nagy elektromos „full size” SUV! De mit rejt ez a szögletes behemót és miért is lehet jó ez nekünk? Lerántjuk a leplet a 2,7 tonnás Kia EV9-ről!

Drabális, mint egy kortárs szobor, az aktuális szögletes irányvonalnak megfelelően tervezve. Nem is akar ez kicsinek tűnni. Az egész sziluett az ősterepjárókat idézi, van benne egy kis defenderes keménység, ugyanakkor én, főleg frontból látom benne az új elektromos Cadillac Escalade IQ-t is. Amerikai stílus. Nagyon érdekesek a határozott törésvonalak, élek, a lámpák formavilága. Kellően egyedi és jól illik a Kia aktuális arculatába. Aztán a bemutatón elhangzik a bűvös „prémium” szó és érezhetően kihegyeződik az autós újságírók minden idegszála. Mitől is prémium?

Nem csak a méretben, minőségben is nagyban szeretne gondolkodni a Kia

A belső tér mennyisége és minősége egyaránt meggyőző. Tényleg nagyot gurított most a Kia az EV9-cel. Teljesen sík a padló az elektromos hajtásnak köszönhetően, így jól variálható a 6- vagy 7-üléses belső tér. Az előbbiben karfás, forgatható fotelek is várhatnak bennünket, mint egy üzleti mikrobuszban, így az az érzésem támadt, hogy az EV9 tulajdonképpen az egyterűek jó megoldásait foglalja keretbe egy divatos SUV külsővel. A beltér formái, világítása, kijelzői nagyon jó arányérzékkel modernek és célratörőek: kellemes utazókörnyezetet biztosítanak. Külön érdekes volt a bemutatón a galériánkba feltöltött mini kiállítás, ami bemutatja, hogy a Kia milyen újrahasznosított anyagokat használ a beltérben. Gondolnák, hogy PET palackból pl. cérna és szövet is készül? Ráadásul egész pofás és igényes.

A belső tér számos eleme újrahasznosított anyagból készül

Hogy túlzó-e a prémium kifejezés, azt egyelőre nem merném egyértelműen cáfolni: átlag feletti a tér, hűthető és fűthető ülések kényeztetnek nyitható lábtartóval és a világ legkényelmesebb fejtámlájával, miközben nagy csendben suhanunk. A leghátsó sorba is jutott klímatizálás, USB-csatlakozó és pohártartó, ráadásul rendes ülésekben foglalhatunk itt is helyet, még ha nem is olyan pazar lábtér mellett, mint a középső sorban. A csomagtér az elektromosan lehajtható harmadik üléssor mellett 312 literes, ötülésesként pedig papíron bődületes: 1232 literes.

A középső sorban is fejedelmi viszonyok vannak

A vezetői pozícióban egyből érezzük, hogy a behajtott tükrökkel is két méteres szélességünkkel mi vagyunk az út királyai (persze, ha elférünk rajta), a parkolóházban viszont nem leszünk ennyire boldogok Dumbóval... A hajtáslánc kifinomult, bődületesen nyomatékos, a 700 Nm elefántcsordából se kevés... A rövid menetpróba meglehetősen rossz úton történt és a mindössze 20 perce alatt annyi derült ki számomra, hogy ez egy rendkívül csendes, komfortos futóművel megáldott, kényelmes utazóautó. A kérdés csak az, hogy milyen messzire érünk el egy töltéssel. A kérdés megválaszolásához vesszünk el egy kicsit a számok tengerében, aztán majd a teszt hozza ki a gyakorlati értékeket.

A közel 100 kWh-s akkucsomag sok dologra elég - ha bírjuk tölteni

Mindegyik Kia EV9 99,8 kWh-s akkucsomaggal érkezik és 350kW töltési teljesítmény mellett kb. 24 perc alatt tölthető fel 10%-ról 80%-ra – ez persze szélsőérték, de megfelelő hálózat és kiépítés esetén otthon is elég lehet egy éjszaka a feltöltéshez. A Kia EV9-ből két elektromos változat létezik: az induló az e203 RWD Launch Earth névre keresztelt hátsókerék hajtású, 203 lőerős és 350 Nm nyomatékkal bíró alapváltozat, amely 29.990.000 Ft-tól elérhető. Ez a változat 563 km-es WLTP hatótávot tud, vagyis 300 kilométer normál körülmények között elvileg nyugodt szívvel kiautózható belőle. A másik erőforrás, az erősebb 384 lóerős és 700 Nm nyomatékkal bíró e384 AWD papíron a WLTP szerint 505 km megtételére képes, viszont már a Launch GT-LINE felszereltségi szinttel érkezik 33.650.000 Ft-ért. Csak ehhez a felszereltségi szinthez konfigurálható a forgatható üléseket tartalmazó Lounge csomag (350.000 Ft-ért) vagy a Relax csomag (szintén 350.000 Ft-ért), amely a luxus utazólimók hangulatát idéző lábtartós relaxációs ülésekben pihenteti a Kiá-val „szerénykedő” felsővezetőt vagy a tehetősebb kiscsaládot.

Gazdag szolgáltatáscsomaggal igyekeznek elősegíteni az újdonság adoptálását

Aki most vásárolja meg a Kia EV9-et, 24 hónap Kia Charge szolgáltatást, 500.000 Ft értékű töltési kupont, négyéves karbantartási csomagot és egy 11 kW-os Wallbox otthoni töltőt is kap az autója mellé. Reméljük hamarosan tartósabb tesztre is megkapjuk az autót és akkor részletesen beszámolunk róla milyen érzés egy ilyen kényelmes elefánt gazdájának lenni, illetve milyen távot képes megtenni a valóságban.