A kis kereklámpás, főleg női szíveket megdobbantó első generációs Renault Twingo sokak kedvence volt, ezúttal pedig az újkori, immáron teljesen elektromos, és az eredeti modell szellemiségét képviselő utódot jelenthetünk be Önöknek. A franciák feltámasztják a kedvelt miniautót, törekedvén a fenntartható evolúcióra.

Persze még nem gyorsultak fel túlságosan az események, jelenleg egy szériára hajazó koncepcióautót kaptunk, amely 2026-ra érik meg a sorozatgyártásra a jelenlegi tervek szerint. Nem meglepő a tény, hogy az újdonság dedikáltan elektromos autóknak szánt alapokra épül, ennek megfelelően kizárólag villanyhajtással lesz majd elérhető.

Vagány és múltidéző egyben

Küllem tekintetében a tanulmány magán hordozza a kilencvenes években piacra dobott első generáció sajátosságait, így amolyan szellemi utódként, retró modellként is felfoghatjuk. A kifutó generációhoz képest merőben eltérő tehát a dizájn, ráadásul a nyugdíjazáshoz közeledő változat a maga farmotoros, hátsókerékhajtású megoldásával sem volt maradandó.

Az alapforma is a legendás elődöt idézi, miközben a kerek lámpatestek, valamint a sziluett is az első szériára hajaz, azonban összességében egy ízig-vérig modern, divatos összképet kapunk. Megmarad továbbá a hármas osztású szellőzőnyílás a motorháztetőn, ami ugyancsak a múltra mutat vissza.

Minden, az elődön megtalálható ikonikus megoldás visszaköszön rajta

A Renault egyelőre nem osztott meg pontos műszaki adatokat, azonban a kis tömeggel, hatékony hajtáslánccal kecsegtető újdonság esetében nagyon impresszív, 10 kWh/100 km fogyasztási adatot ígérnek a franciák. Így a saját számításaik szerint mintegy 75%-kal csökken a teljes életciklus alatt értendő ökológiai lábnyom a belsőégésű motorral szerelt kisautókhoz mérten. A CMF-BEV kódnevet viselő alap ugyanaz egyébként, mint a szintén újjáélesztett Renault 5 platformja.

A prominens, múltidéző fényeket magán viselő új Twingo egyébként nemcsak takarékosságával, hanem elérhető árával is szeretni kitűnni a tömegből: a gyártó 20.000 euró, azaz 7,5 millió Ft alatti induló árat szeretne elérni, ami valóban kedvező volna. Mi pedig üdvözítőnek tartjuk, hogy az elfogadhat árpolitika mellé valóban egy takarékos, kis méretű, a jövő közlekedése szempontjából ideálisabb villanyautót kapunk a manapság megszokott, két tonna feletti SUV-k helyett.