focivilag

3 terület amiben a Juvénak fejlődnie kell

2 perces olvasási idő

Annak ellenére, hogy a csapat eddig jól szerepel és a Scudettora is esélyes, vannak még olyan hiányosságok, amik fejlesztésre szorulnak.

Utóbbi két év bajnokai, vagyis a Napoli és a Milan is szenved idén a bajnokságban, ami azt eredményezte, hogy a Juventus és az Inter versengenek a bajnoki címért. A két rivális össze is csap majd rögtön a válogatott szünet után, de összességében az Inter komplettebb csapat mint a Juve jelenleg. 

Az ilBianconero összeszedett 3 pontot, amiben a Juventusnak fejlődnie kell, ha komoly célokat szeretne elérni. 

A forrás első pontja; jobban kellene kontrollálnia a meccseit az Öreg Hölgynek. Cagliari ellen is láthattuk, de jobb példa lehet a Fiorentina elleni meccs, hogy amikor megszerzi a vezetést a csapat, akkor nagyon mélyen elkezd védekezni és falként védi kapuját mindennemű próbálkozástól. Még ha a violák ellen lehetne is mondani, hogy csak egy gólos volt az előny, a Cagliari ellen 2-0-nál is behátrált a csapat és védte az eredményt. A szezon elején úgy nézett ki, hogy progresszívabb játékot fogunk produkálni, aminek sokan nagyon örültek, azonban azóta Allegri visszatért a régi olaszos focira, ami az eredményt tartja a legfontosabbnak. 

Második pont, ami talán a legszembetűnőbb, a támadók hatékonyságának fejlesztése. Hiába kezdte remekül Chiesa és Vlahovic a szezont, mindketten megrekedtek 4-4 gólnál és már több mint egy hónapja nem találtak be. De ahhoz is sokat kell visszamenni, ha meg akarjuk nézni mikor talált be legutóbb Juve csatár az ellenfeleknek. Egészen október elejéig kell visszapörgetni a naptárat, a Torino elleni városi derbiig, akkor Milik volt eredményes. Végül itt van még Moise Kean is, aki ezidáig nem szerzett egyetlen gólt sem, bár ő peches is volt mert a VAR kétszer is érvénytelenítette a góljait. Csatárjátékban mindenképp fejlődnie kell a csapatnak mert az elengedhetetlen a hosszútávú sikeresség érdekében.

Utolsó fejleszthető terület, amit Allegri nem tud befolyásolni, az a keret mélysége. A csapatot nemcsak sérülések, de eltiltások is sújtják, és ez is a magyarázat arra, miért ilyen passzív és defenzív a csapatjáték. Allegri a keretnek megfelelően állítja össze a taktikát, és a jelenlegit nem tartja elég erősnek ahhoz, hogy domináns játékot mutasson. Mentségére legyen mondva, ez a terület már a vezetőséghez tartozik, akik szeretnének is legalább két játékost igazolni a télen. 

Forrás(ok): juvefc.com