focivilag

Legalább két új igazolást tervez a Juve januárban

2 perces olvasási idő

A csendes nyár után a vezetőség azon dolgozik, hogy januárban adjon hozzá olyan játékosokat a kerethez, akik minőségbeli előrelépést jelentenének.

Jelenlegi keret nem nevezhető teljesenek. Két játékosunk is hosszú eltiltását tölti, több alapember is sérült, viszont ennek ellenére mégis a második helyen áll a csapat, 6 pontra a harmadik helyezett Milantól, és 2 pontra az első helyezett Intertől. Tehát úgy néz ki, hogy a csapat jól szerepel, de az idény még hosszú és elég szűk a keret, így egy esetleges sérüléshullámot nehezen viselne el. 

Cristiano Giuntoli és Giovanni Manna célja, hogy egy középső középpályást és egy támadó felfogású szélsőt kerítsenek. Ehhez van is 5 db jelöltük, akikből majd választanak kettőt. 

A Calciomercato forrásai szerint a szélre egyetlen kiszemelt van, méghozzá Domenico Berardi. A 29 éves európa bajnok már régóta a Juve radarján van, és idény nyáron majdnem sikerült is leigazolni, de a Sassuolo nem engedte végül el. 

Középső középpályás posztra már több kiszemelt van. A listát egy angol játékos vezeti, nevezetesen Kalvin Phillips, aki a Manchester City játékosa. Philips-t nagy reményekkel hozta el Guardiola csapata, ám hiába az érte kiadott 52 millió euró a játékos többnyire a padot koptatja. Őt első körben kölcsönben hozná el csak a Juventus, aztán teljesítményének megfelelően döntenek a sorsáról. 

Második helyen a Tottenham dán középpályása Pierre-Emile Hojbjerg szerepel. A 28 éves játékos alapembernek számított a sarkantyúsoknál, ám az új edző Ange Postecoglou nem számol vele, így ő is könnyen mozdítható. 

Lista utolsó két szereplője is ismerős lehet a Juventus szurkolóknak, ugyanis nem egyszer környékezték már meg őket. Az egyikük az Udinese fiatal középpályása Lazar Samardzic, aki az apja miatt nem igazolt a nyáron az Interhez, viszont a játékos késznek érzi magát egy magasabb szinthez. A másik a friss világbajnok Rodrigo De Paul. Az argentint már akkor szerették volna leigazolni, amikor még az Udinese játékosa volt, ám ő az Atletico Madridot választotta és bár kezdő szokott lenni Simeone együttesében, Giuntoli abban bízik, hogy meg lehet őt győzni, hogy Torinóba költözzön. 

Forrás(ok): juvefc.com