eur:
391.27
usd:
365.51
bux:
68007.49
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Nyitókép: Pixabay

Érdekes ítélet a vétlenül gyilkoló vadász ügyében

Jogerősen egy év felfüggesztett fogházra és 600 ezres pénzbüntetésre ítélte a Nyíregyházi Törvényszék azt a férfit, aki még 2020-ban egy vétlen lövéssel megölt egy tőle két kilométerre, a kertjében álldogáló férfit.

A bíróság még februárban egy év fogházbüntetésre, valamint hatszázezer forint pénzbüntetésre ítélte azt a vadászt, aki három évvel ezelőtt egy vadászat alkalmával, vétlen lövés következtében kioltotta egy ember életét. A bíróság a szabadságvesztés büntetés végrehajtását kettő év próbaidőre felfüggesztette.

Másodfokon annyiban módosították az ítéletet, hogy "a vádlottat előzetesen mentesítette a büntetett előélethez fűződő hátrányok alól" - áll a bírósági közleményben.

Az ítélet tényállása szerint a férfi egy őzbakot próbált meg elejteni, de nem járt sikerrel. Ezt követően a mintegy 6000 méter hatótávolságú golyós lőfegyver kibiztosította, de szabálytalanul. Lényegében a levegőbe lőtt.

A golyó a két kilométerre levő újfehértói ház udvarára csapódott be, ahol eltalált egy ott álldogáló ember, aki meghalt. A szakértők megállapították, hogy a golyó amúgy lelassult és stabilitását vesztette, de így is halálosnak bizonyult.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Egyetlen fegyvertípustól szenved az orosz haderő, Ocseretine is elesett  – Ukrajnai háborús híreink kedden

Egyetlen fegyvertípustól szenved az orosz haderő, Ocseretine is elesett – Ukrajnai háborús híreink kedden

Az orosz harctéri veszteségek legalább felét az ukrán drónok okozzák, főleg az FPV kamikaze-drónok, de mellettük komoly gondot okoznak az aknagránátokat dobáló „bombázódrónok” is – állítja az egyik nagyobb orosz háborús Telegram-csatorna harctéri forrásokra hivatkozva. Ukrán források vasárnap este három donbaszi falu elvesztését ismerték el, ugyanakkor geolokáció alapján nagyon úgy néz ki, hogy ennél jelentősen mélyebben törték át az orosz csapatok a frontvonalat. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×