focivilag

Vlahovic túl drága a Juventusnak (?)

2 perces olvasási idő

A szerb csatár nagy reményekkel érkezett a csapathoz, azonban az eddigi mutatói és a szerződésében meghatározott fizetése nincsenek összhangban, ami aggasztja a Juve vezetőségét.

Vlahovic még 2022 telén érkezett a csapathoz 70 millió euróért, akit azért igazoltak, hogy végre legyen a csapatnak egy vérbeli gólvágója, aki képes szezononként 20 gól fölött termelni. Hiába a Fiorentinában eltöltött sikeres évek, és a nagy remények, ezidáig nem sikerült bizonyítania, miért is fizettek érte ekkora pénzt. Az idei szezont ugyan jól kezdte, 4 meccsen 4 gól, azonban az azóta lejátszott 4 meccsen 0 gól a mérlege, igaz ezeken a meccseken sérülésekkel is bajlódott. 

A vezetőséget azonban aggasztja Vlahovic helyzete, és emiatt meghosszabbítaná a szerződését egy évvel, amivel átformálnák a fizetésre vonatkozó részt. Jelenleg ugyanis 7 millió eurót keres évente a szerb csatár, viszont 2024-től ez az összeg évi 12 millió euróra növekedne. Hiába nagy reménység Vlahovic számai nem azt igazolják, hogy ezt az összeget kiérdemelné. A fizetés automatikus növelése ráadásul adókkal együtt 24 millió eurót jelentene a klubnak évente, amihez hozzájön még 19 millió amortizáció is, így összesen 49 millió euróba kerülne a Juvénak, hogy magánál tartsa az ex Fiorentina játékost. 

Ami még a vezetőséget zavarja Vlahoviccal kapcsolatban, pénzügyi okokon túl, hogy statisztikái is ellene szólnak. Eddig lejátszott 71 juventusos meccsén, összesen 27 gólt szerzett, ami finoman szólva is kevés egy 70 milliós játékostól. Emellett nélküle a csapat 2,2 pontot szerez átlagban, míg vele csupán 1,78-at. 

A cél most az, hogy meghosszabbítják a szerződését egy évvel, vagyis 2027 júniusáig, így szét tudnák szedni Vlahovic bónuszait, vagyis az utolsó évre kiírt bónuszt szétosztanák az utolsó két évre, ezzel segítve a klub költségvetését, ami viszont Vlahovicnak nem igazán tetszik.

Forrás(ok): football-italia.net