eur:
391.5
usd:
365.83
bux:
0
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Helyszínelők a börgöndi repülőternél, Székesfehérvár közelében, ahol lezuhant egy Trojan típusú kisrepülőgép 2023. szeptember 10-én. A rendőrség közlése szerint az eddig ismeretlen ok miatt a börgöndi repülőnapon lezuhant sportrepülőgép egy parkoló személygépkocsi mellé esett, amely a becsapódó alkatrészektől kiégett. Az elsődleges adatok alapján a pilótán kívül egy ember tartózkodott a repülőgépen, ők a helyszínen életüket vesztették.  A személygépkocsi utasai közül hárman súlyos égési sérüléseket szenvedtek, őket a mentőszolgálat munkatársai kórházba vitték.
Nyitókép: MTI/Lakatos Péter

Kemény emberektől jöttek össze milliók a repülős tragédia sérültjeinek

3,7 millió forintot gyűjtöttek egy jótékonységi autóversennyel, amelyet a karádi Denke családnak ajánlották fel. Ők azok, akikre a brögöndi repülőtéren rázuhant egy repülőgép.

Jótékonysági offroad versenyt rendeztek Babodon. Zsiborács László, a találkozó egyik szervezője a sonline.hu-nak elmondta: "az ország minden részéről jöttek terepjárósok és az összefogásuknak köszönhetően 3,7 millió forint jött össze a versenyen".

A pénzt személyesen adták át a szülőknek és kisfiuknak. Kislányuk az állapota miatt nem tudott ott lenni az átadáson. Egy pólót is ajándékoztak a családnak, amelyet az összes résztvevő aláírt.

Ahogy arról az Infostarton is beszámoltunk a Denke család a börgöndi repülőgép-szerencsétlenségben sérült meg még szeptember 10-én. A lezuhanó sportrepülő pilótája és utasa, apa és fia azonnal szörnyethalt. A családra hosszadalmas felépülés vár, emiatt szerveztek a terepjárósok nekik gyűjtést.

"Szeretnénk az első ízben megrendezett jótékonysági találkozóból hagyományt teremteni és minden alkalommal egy rászorulót támogatni" – jegyezte meg Zsiborács László.

Videós beszámoló a versenyről:

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Ki nyeri a versenyt a jogi-szabályozási megfelelésben?

Ki nyeri a versenyt a jogi-szabályozási megfelelésben?

Egyre több vállalatvezető szembesül azzal, hogy milyen könnyen el lehet csúszni a jogi megfelelésen, és a helyes döntések kialakítására csak az üzlet, a jog és az IT találkozása adhat esélyt. Tényként kezelhetjük, hogy a külső jogi-szabályozási környezethez történő vállalati adaptáció mára vállalati versenyképességi tényezővé nőtte ki magát. Ezzel párhuzamosan vált a legaltech nélkülözhetetlen eszközzé a jogi eligazodásban és a jogszerű megoldások kidolgozásában. A vállalkozások részéről fennálló hatékonysági elvárásokról, az útkeresésről, valamint a jogi-üzleti-IT kérdések és megoldások terén kialakuló új paradigmáról a Portfolio Megyeri Andreát és Cseh Balázst, a Wolters Kluwer Hungary Kft. szakértőit kérdezte.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×