focivilag

Allegri megmagyarázta a meccs végi kiborulását.

2 perces olvasási idő

Hétvégi Milan elleni győztes meccs egyik pillanatában Allegri elég látványosan bedühödött, melynek okáról természetesen faggatták az újságírók.

Allegri többnyire egy nyugodt edzőnek számít, ám nem egyszer fordult elő, hogy öltönye bánta egy-egy kiborulását, amikor nem tetszett neki amit a pályán látott. Ezúttal nemcsak az öltönyét de nyakkendőjét is letépte magáról, ráadásul egy reklámtáblát is megrugdosott, mert csapata nem az elképzelése szerint cselekedett. 

A vasárnapi rangadón a Juventus szerezte meg a vezetést a 10 emberrel játszó Milan ellen egy szerencsés góllal, viszont előnyben nem a biztonságra törekedett a csapat az edző szerint:

“Az utolsó percekben amikor nálad az előny nem szabad fejvesztve támadni. Helyette a biztos opciókat kell választani vagyis nincs cselezés, nincsenek felesleges szabálytalanságok és nem passzolsz szűk helyekre. Emberelőnyben a labdajáratásra jobban oda kell figyelni, nem szabad hagyni, hogy az ellenfél hozzáférjen a labdához és kontrázni tudjon, ahogy tette a Milan.”

Annak ellenére, hogy 2 pont a különbség az első helyen álló Interrel szemben Allegri ragaszkodik ahhoz, hogy csapata nem bajnokesélyes.

“Egy meccs nem változtatja meg véleményem a Milan, Inter és a Napolinak van a legnagyobb esélye a bajnoki címre. Mi célunk a legjobb négybe kerülni. Ehhez pedig elengedhetetlen, hogy a szezon első fele jól sikerüljön, a második felét meg majd meglátjuk.”

Allegri szerint csapat jól védekezett, de kiemelte csapatának mely területeken kell még fejlődnie:

“Ez egy olyan meccs volt, ahol a srácok jól védekeztek, majd a döntő pillanatokat kihasználták. Rég győztünk a Milan ellen, emiatt köszönettel tartozom játékosaimnak. A labdatartásra jobban oda kell figyelnünk, különösen a meccsek végén, de ebben még tudunk fejlődni. Türelmesebbnek kell lenni mert hiába volt meg a létszámfölény, Leao bármikor tudott volna meglepetést okozni.”

Forrás(ok): juvefc.com