Reporterslam Reporter Slam 3. -Veszprém Edition: Így írunk mi!

Reporterslam 3 © Ringier Hungary Kft.

2023.10.19., csüt.

19:00

Foton Audiovizuális Centrum

Újságírás élőben

Október 19-én Veszprémben, az Európa Kulturális Fővárosa-programsorozat keretében is bemutatkozik a Reporter Slam – az a színpadi formátum, amikor különböző területeken dolgozó újságírók mesélnek a szakmájukról és legjobb történeteikről a Dumaszínház humoristája közreműködésével.

Az alkalomra tekintettel olyan újságírókat hívtunk meg, akik így vagy úgy európai témákkal, szereplőkkel foglalkoznak, európai határokat nem ismerve kutatnak új sztorik, érdekes emberek után. 

A FOTON-ban 19 órától fellép Köves Gábor kulturális újságíró (korábban Magyar Narancs, most rtl.hu), aki európai és Európán kívüli filmsztárokkal, rendezőkkel és írókkal készít nagyinterjúkat (és már két interjúkötete is megjelent). Iliás-Nagy Katalin fotóriporter-újságíró, akinek főként a WMN.hu-n jelennek meg érdekes embereket, társadalmi témákat bemutató riportjai, miközben lakókocsival járja évek óta Európát.  Magyari Péter, a Válasz Online (ex-Origo, ex-Index, ex-444) munkatársa, többek között az Európai Unió működésének, az EU és Magyarország kapcsolatának egyik legértőbb és legérthetőbb hazai tolmácsolója. Szabó M. István, aki volt a Magyar Narancsnál, a hvg.hu-nál, jelenleg szabadúszó, és elsősorban az európai és magyar energiapolitika nagy kérdéseinek és titkainak néz utána.

Az est házigazdája Szobácsi Gergő, a Dumaszínház humoristája. 
 
A Reporter Slam eredeti német formátum, az elsőt 2016-ban tartották, azóta már több mint 30 slamet rendeztek, közel 100 résztvevővel. Magyarországon az első Reporter Slamet 2022. júniusában tartották. Az új fellépőkkel ez már a harmadik bemutató Magyarországon.

„Eddig mindkettő nagy siker volt. A nézők szeretik látni az arcokat, akik egy-egy nagyobb nyomot hagyó újságírói munka mögött megbújnak. És bár a történeteikben sok a humoros elem, az újságíró hitelessége, szenvedélye az, ami szerintem leginkább megfogja a nézőket.” – mondta Bogár Zsolt, a Reporter Slam hazai szervezője, aki szerint a műfaj mindenképp segít megértetni, hogyan dolgoznak az újságírók.

A Reporter Slam a Ringier Hungary támogatásával valósul meg. 

vissza