2023. okt 17.

Azahriah tripla koncert a Puskásban és mémzivatar

írta: Sáringer Viktória
Azahriah tripla koncert a Puskásban és mémzivatar

370132012_340733931821751_1966507472125070804_n.jpgAzahriah fellép a Puskában, majd a jegyekért akkora a roham, hogy bejelentenek egy második alkalmat is, most pedig már triplázásról van szó. Ennyit valószínűleg minden közösségi média felhasználó tud már, hiszen az online tér megkerülhetetlen témája ez itthon.

Erről árulkodik az is, hogy a Facebook-on kiemelt témaként kezelik a nevét és bizony ezrek beszélnek róla:

blogcikkek3.JPG

No de ki is ő, mire fel ez a nagy felhajtás és melyek a legjobb mémek? Lássuk is!

Azahriah – az alapok

A művésznév egy 21 éves fiatalt rejt, Baukó Attilát. A YouTscuberek rajongóinak Paul Street néven is ismerős lehet, ugyanis sokáig a népszerű videómegosztón készített érdekes tartalmakat. Rejtélyek nyomdokában videós sorozatával lépett az ismertség útjára, melyből az első részt 2015. novemberében osztotta meg. Már csak a videók címéből és cover fotójából is láthatjuk, hogy egy tudatos személyről beszélünk, ugyanis figyelemfelkeltő elemek segítségével ösztönzi kattintásra a kíváncsi felhasználókat.

Mutatunk is párat, ami alapján mindenki maga is eldöntheti, kattintana-e, vagy inkább passzolna:

blogcikk1.JPG

A Paul Street csatorna egyébként mára 508.000 feliratkozóval büszkélkedhet és a legnépszerűbb videót 1,6 millióan nézték meg.

A @paulsonati YouTube csatorna 2018-ban csatlakozott a felülethez és ebben az évben publikálta első videóját is. Ez Azahriah zenére fókuszáló profilja, aminek jelenleg 438.000 feliratkozója van és összesen a videókra 359 079 802 megtekintés érkezett.

blogcikk5.JPG

A legnépszerűbb tartalom a 2 évvel ezelőtti mind1 című közös szám Desh-el, 37 milliós megtekintéssel.

blogcikk2.JPG

Ahogy a SocialBlade is mutatja, folyamatosan növekszik rajongói bázisa a YouTube felületén:

blogcikk6.JPG

Itt láthatunk egy becslést is, hogy a feliratkozóknak és a megtekintéseknek hála mennyit is kereshet a tartalomkészítő a felülettől, azonban ezt a kifizetést sok tényező árnyalja (mennyire családbarát a tartalom, hány személy áll egy felület mögött stb.), így ezt érdemes fenntartásokkal kezelni.

A feliratkozók és megtekintők számát október hónapban az alábbi grafikonokon láthatjuk:

blogcikk8.JPG

Ha a többi közösségi felületet is megnézzük, akkor sincs hiány követőkből a fiatal énekesnél: az Instagram-on  241 ezren követik az egyik profilját, a másikat pedig 231 ezren.

blogcikk3.JPGA Spotify-on havi 707.498 hallgatója van. Az itt legnépszerűbb számát már majdnem 5 és fél milliószor játszották le.

blogcikk4.JPGA Spotify-nak hála azt is láthatjuk, hogy honnan hallgatják a legtöbben Azahriah számait és bizony a magyar főváros magasan kiemelkedik a rajongói bázist tekintve.

Érdekesség, hogy Szlovákia fővárosa, Pozsony is magas létszámmal képviselteti magát.

A történelmi fellépés?

Valószínűleg még aki nem akarja, az is tudja, hogy Azahriah fellép a Puskás Arénában. És ez bizony nagy szó, hiszen ő az első magyar előadó, aki a felújított Puskás Aréna színpadára léphet. Emellett a hazai előadók közül már abban is kiemelkedik, hogy a leggyorsabban megtöltötte a teljes stadiont.

A Puskás Aréna idén olyan előadók koncertjének lehetett helyszíne, mint a Guns N' Roses vagy a Rammstein – utóbbi duplázott is, hiszen olyan hamar elkapkodták a jegyeket, hogy a szervezők igényt láttak még egy koncertre. És pont így lett ez Azahriah esetében is: akkora volt a kereslet a jegyekre a jövő májusi koncertre, hogy 12 óra sem telt el, de már a 40 ezret is meghaladta az eladott jegyek száma.

Emiatt nem is kellett sokat várni, be is jelentették a duplázást. Itt a rajongók nem bízták a véletlenre, hogy jut-e nekik jegy az online felületen keresztül, a jegyiroda előtt az értékesítés kezdete előtt már százfős tömeg várakozott.

blogcikk10.JPGÉs a siker nem ért véget, hiszen akkora volt a roham a jegyekért – ami valószínűleg a hatalmas hype-nak és a FOMO-nak is köszönhető – hogy szinte jobban kapkodták a belépőket, mint az első koncert esetében.

És ekkor jelentették be a harmadik eseményt, ami az első koncertnap elé került be. Természetesen ez port kavart a rajongók között, akik elsőként szerették volna látni a fiatal énekest, de teljesen érhető döntés a szervezők részéről, hiszen egy ilyen volumenű rendezvény rengeteg technikai feltétellel, emberi erőforrással és szervezéssel jár, így valószínűleg ez volt a legjobb opció arra, hogy minél többen lehetőséget kapjanak arra, hogy kedvencüket élőben is láthassák a Puskás Arénában.

blogcikk9.JPG

A rajongók itt is megmutatták, mire képesek, hogy ne maradjanak le kedvencükről:

blogcikk11.JPG

A fiatal énekes maga is részt vett a jegyárusításon a vásárlók nagy örömére:

@supermanagement

 

♬ eredeti hang - Supermanagement

Érdekességként mi is ráklikkeltünk a harmadik esemény online jegyvásárlási linkjére. 10.17-én 10:17-kor indult az értékesítés, és háromnegyed 12-kor még hatalmas sor fogadott minket: egészen pontosan 40.886. helyen vártuk a jegyvásárlást. No de ennél meglepőbb sorszámok is születtek ám...

387478149_847317493589070_3684745097258512934_n_1.jpg

Ne aggódjatok, gyorsan ki is léptünk, hogy más elől ne foglaljuk a helyet. Hamarosan kiderül, hogy a harmadik esemény is teltházas lesz-e…

Itt az ideje a nevetésnek – jöjjenek a mémek!

Mivel az online térben semmilyen fontos dolog nem történhet anélkül, hogy mémek készülnének róla, így természetesen Azahariah és a Puskás koncert sem úszta meg, hogy a humor vagy a kritika áldozatává váljon. Máris mutatjuk a legjobb mémeket:

No és persze a fiatalok kedvenc alkalmazása, a TikTok sem szenvedett hiányt az Azahriah mém őrületben:

 

@szasza0918 #CapCut #azariah #sikit #kiszereti #? #fy #fypシ #nekedbelegyen #fyp ♬ four moods - Azahriah
@sylva_12 Komoly lesz..💀💀💀#foryou #azahriah #foryoupage ♬ Tisztán iszom - Azahriah & DESH
@hodoskrisztian89 Kb. a buli is ilyen lesz 😆😆😆 #azahriah #azahriahkoncert #poen #agymenés #jegyvasarlas #fail #tiktokmagyarország ♬ eredeti hang - ✌️KRISZTIÁN✌️
@sz_k_erzsebet Már mind1 volt hova csak legyen jegy 😂😂#azahriah #azideshi#puskasarena @Pálffy Attila ♬ ceremónia - Azahriah & DESH
@illes_gyorgy Kinek van már jegye és ki az, aki még “sorban áll”?🙌🏼🙄 #azahriah #koncert #magyar #foryou ♬ eredeti hang - MILAN.lyrics
@jtomi88 #CapCut #azi #azahriah #azipuskas #memestok #csakpoen #memestiktok #poén #humor #mémek #mém ♬ Azahriah x Desh MIND1 - ㋛︎𝙰𝚣𝚊𝚣𝚎𝚕㋛︎
@aziverzum #azahriah #puskasarena #paulstreet #azahriahmeme #pule #azahriahedit #azideshi #puleedit #azahriahmusic ♬ original sound - ativerzum
@cin.tya98 Ez van🤷‍♀️😅 #Meme #MemeCut #CapCut #azahriah #puskásaréna #nincsjegyem ♬ eredeti hang - ⚘𝓒𝓲𝓷𝓽𝓲𝓪⚘
@hamarkinga Neked van jegyed? 😅 @Pálffy Attila @Vitó Zsombor ♬ Miafasz - Azahriah & DESH
@gi4man #azahriah #azahriahkoncert #jegyek #koncertjegy ♬ introvertált dal - Azahriah
@orbanvibes Azariah Puskás Aréna TRIPLA, hihetetlenek🔥#azahriah #puskasarena #tripla ♬ eredeti hang - orbanvibes
@dudukdora27 #Meme #MemeCut #azahriah #azahriahpuskas #azideshi ♬ eredeti hang - Dóri
@tothbrigus Egy átlagos Azahriah-s napom a Broadway-nél 😜 🎶 INSTAGRAM: tothbrigus #azahriah #azahriahxdesh #azahriahkoncert #azahriah🐜🛸🎤🎸💚 #azi #broadwaytiktok #bradwayevent #koncert #szervezés #music #crazyday #omg #lifestyle #lifehacks #vibe #inline #fans #budapest #körút #fyp #fypシ ♬ four moods - Azahriah

Források:

https://www.facebook.com/search/top?q=azahriah

https://socialblade.com/youtube/channel/UCNCDa02bSyeD690YT4l1jPw

https://socialblade.com/instagram/user/paulsonati

https://www.youtube.com/@PaulStreetPaulstreet/videos

https://www.youtube.com/@paulsonati/videos

https://open.spotify.com/artist/6EIriUxo7vznEgJtTDlXpq

https://www.instagram.com/paulsonati/

https://www.instagram.com/azahriah_official/

https://telex.hu/after/2023/10/13/azariah-koncert-puskas-stadion-harmadik-telthaz

https://telex.hu/after/2023/10/17/azariah-koncert-jegyertekesites-broadway-varakozas-sorban-allas

Szólj hozzá