A Volkswagen nagyon belehúzott, és az elektromos paletta erőteljes felépítése mellett a hagyományos modellek fejlesztése, megújítása és cserélése zajlik. Az immáron csak kombiként továbbélő Passat mellett ezúttal a kompakt SUV szegmens képviselője, a Tiguan váltott generációt, erőteljesebb elektromos hajtásrésszel, új platformmal és vadonatúj külső-belső dizájnnal.

A 2024-es modellévű Tiguan megkapta azokat az újdonságokat, amelyek a VW legfrissebb irányvonalában elengedhetetlenek. A legszembetűnőbb persze az MQB Evo platformra épített, vadonatúj formaterv, amely az ID modellekről ismerős, és amolyan hullámos, íves formavilágot takar. Ezzel egyetemben búcsúzik a korábbiakban megszokott, letisztult, szögletes dizájn.

Az ID modellek jegyeit örökölte az új Tiguan is

A fényszórók, hátsó lámpák esetében is az újdonságoknál megszokott jellegzetességek a meghatározóak, így a teljes szélességen végigfutó fények most sem maradhattak el. Az első lökhárítón az immáron friss vonalnak megfelelő hármas tagolású hűtőmaszk dominál, amely az R Line modellek esetében méhsejt mintázatú, nagyobb légzőnyílásként teremt sportosabb hangulatot.

Az újdonság tengelytávja 2.681 mm, ami egyértelművé teszi a rokonságot a Passat, Golf és A3 modellekkel. A korábbi generációhoz képest a gyártó 10 mm-es lábtér növekedést ígér a hátsó sor esetében, míg a csomagtér 33 literrel bővült.

Természetesen itt sem maradhatott el az óriástablet

ÉS persze az utastérben hasonló trendekről, hasonló újdonságokról számolhatunk be, azaz az enteriőrt is az ID modellek sugallata határozza meg. A főszerepet az új Tiguanban is a hatalmas központi kijelző tölti be, amelyen minden funkció kezelhető – ez egyúttal azt is jelenti, hogy a fizikai gomboknak végképp búcsút intenek a wolfsburgiak.

Egyedül a kormánykerék vezérlőgombjai esetében alkalmaztak igazi nyomógombokat, illetve alul egy nagyobb, új vezérlőtárcsát is kaptunk. Emellé vetített műszercsoportot társított a Volkswagen, míg formavilágban a megszokott, határozott vonalakkal vízszintesen tagolt pultot kapjuk.

A PHEV immáron 100 km-t is megtehet tisztán villannyal

Ugyanilyen gyökeres változás tapasztalható a hajtásláncok viszonyában is, hiszen a konnektorról is tölthető hibrid modell tisztán elektromos hatótávja már 100 km-re növekedett. Mindezt a 19,7 kWh-s akkucsomagnak köszönhetjük, ami majdnem a duplája az eddig alkalmazott telepnek. Ezzel együtt nőtt a töltési teljesítmény is, hiszen most már 11 kW-tal is táplálható az autó, mi több, egyenáramú töltés esetén akár 50 kW-tal is tankolhatunk. A 10-ről 80%-ra töltés így akár 25 perc alatt is megtörténhet.

A két PHEV fronthajtású, mindkettő esetében nyolcfokozatú duplakuplungos automataváltó csatlakozik az 1,5 literes turbós négyhengereshez. A 115 lóerős villanymotor fix, ám rendszerteljesítményből kétfélét kínálnak a németek: 204 vagy 272 lóerővel lesz elérhető a hibrid modell.

Amerika már nem kap belőle

Van még könnyűhibrid eTSI is, négy hengerrel, változó geometriájú turbóval és 20 lovas indítomotor-generátorral, valamint 48 V-os hibrid rendszerrel: 130 vagy 150 lóerős szinteken érhető el a másfél literes 1.5 eTSI, amelyhez hétgangos DSG társul. Aki összkerékhajtást akar, annak a 204 vagy 265 lóerős 2.0 TSI áll rendelkezésre, míg fronthajtással 150 vagy 194 lóerős 2.0 TDI is kérhető.

A VW ígérete szerint a 4Motion összkerékhajtás kifinomultabb és vibrációmentesebb lett, ráadásul az elsőkerekes, valamint a 4x4-es modellekben is elérhető az új adaptív lengéscsillapítás is. Európa a két soros, rövidebb modellváltozatot kapja 2024 elejétől, míg Amerikába a hétüléses, háromsoros Tiguan modellváltozat helyett a kínai Tayron modellre épített, nagyobb SUV érkezik.