Szívünk Napja

Egészségfesztivált rendeznek a Városligetben vasárnap

Az ingyenes eseményen szakmai előadásokkal, szűrővizsgálatokkal, számos kiállítóval és színes családi programokkal várják az érdeklődőket.

2023.09.21 02:30MTI

Immár 23. alkalommal szervezi meg a Magyar Kardiológusok Társasága (MKT) és az MKT Szívalapítványa szeptember utolsó vasárnapján a Szívünk Napja elnevezésű rendezvényt, amelynek idei főszereplője a sport lesz. Az ingyenes eseményen szakmai előadásokkal, szűrővizsgálatokkal, számos kiállítóval és színes családi programokkal várják az érdeklődőket a Városligetben - közölték a szervezők szerdán az MTI-vel.

A programsorozat délelőtt táncbemutatóval kezdődik, majd Kovácsovics Fruzsina ad koncertet zenekarával. Ezt követi a "Szívünk Hangja" rajzverseny, majd 11 órától az életen át tartó sport jótékony hatásáról hallható beszélgetés.

A programok közöt lesz "Zeneterápia" Moretti Magdolna pszichiáterrel és Szabó Attilával, a Csík zenekar zenészével. Halmy Eszter, az Elhízástudományi Társaság képviseletében Hitek és tévhitek az elhízásról címmel tart előadást; Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikájának igazgatója pedig világbajnok vízipólósokkal beszélget.

A délután folyamán egyebek mellett Győrfi Pál, Scherer Péter, Járai Zoltán, Bárczi György és Becker Dávid tart előadást, majd kerékpáros felvonulás kezdődik. A beharangozó szerint lesz nordic walking és jógabemutató, bűvészműsor, valamint a szívelégtelenség legyőzésének rejtelmeibe és a laikus újraélesztés alapfogásaiba is beavatják az érdeklődőket.

A programokat Járai Márk koncertje zárja. Az esemény házigazdája Scherer Péter és Kéky Kira lesz.

Az esemény ideje alatt ingyenes vércukor- és véroxigénszint-, valamint vérnyomás méréssel várnak mindenkit az Egy Csepp Figyelem Alapítvány szakemberei.

A rendezvény honlapján olvasható tájékoztatás szerint a Szívünk Napja a szív- és érrendszeri megbetegedések kiemelkedő gyakoriságára, a mindennapi életben is megvalósítható megelőzési módszerekre hívja fel a figyelmet. A lakossági szűrővizsgálatok elvégzésén túl az esemény kiemelt témája az egészséges életmód, táplálkozás és a fizikai aktivitás népszerűsítése; valamint a résztvevők egészségügyi ismereteinek bővítése, különös tekintettel a szívbetegségekre, azok kockázati tényezőire (magasvérnyomás, emelkedett koleszterinszint, dohányzás, cukorbetegség), valamint az érrendszeri betegségekre, szívelégtelenségre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.