Ellátás

Támogatást kapott a Richter egyik készítménye a terápiás alkalmazás kiterjesztéséhez

Számos, endometriózishoz köthető fájdalomban szenvedő nő tünetei a jelenleg rendelkezésre álló kezelésekkel nem enyhülnek, ami alátámasztja az orvosi igényt.

2023.09.16 23:30MTI

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) Emberi Felhasználásra Szánt Gyógyszerkészítmények Bizottsága (CHMP) pozitív véleményt adott ki a Richter Ryeqo nevű készítménye törzskönyvének II-es típusú változtatási kérelméhez, amely a gyógyszer alkalmazásának az endometriózis tüneti kezelésére való kiterjesztésére vonatkozik - jelentette be a Richter Gedeon Nyrt. pénteken a tőzsde honlapján.

Az Európai Bizottság a CHMP javaslatának áttekintése után várhatóan a következő hónapokban hoz végleges döntést a törzskönyvi kérelem jóváhagyásáról. A döntés az Európai Gazdasági Térség összes tagállamában érvényes lesz - emelték ki a közleményben.

Az EMA 2021 júliusában hagyta jóvá a Ryeqót a méhmiómák középsúlyos és súlyos tüneteitől szenvedő fogamzóképes korú felnőtt nők kezelésére.

A Richter 2022 októberében nyújtotta be az Európai Gyógyszerügynökséghez a törzskönyvezés iránti változtatási kérelmet az endometriózis tüneti kezelésére olyan nőknél, akik korábban endometriózis gyógyszeres vagy sebészi kezelésében részesültek.

Az endometriózis a reprodukciós korban lévő nők mintegy 10 százalékát érinti. Számos, endometriózishoz köthető fájdalomban szenvedő nő tünetei a jelenleg rendelkezésre álló kezelésekkel nem enyhülnek, ami alátámasztja az orvosi igényt - ismerteti közleményében a Richter.

A Richter részvényeit a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) prémium kategóriájában jegyzik. A cég papírjai pénteken 9200 forinton zártak, 0,43 százalékkal alacsonyabban az előző napi zárásnál. Az elmúlt egy évben legalacsonyabb áruk 7060, legmagasabb 9450 forint volt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.