A Tesla Model 3 megújulásáról már jó ideje szóltak a pletykák, s valóban, időszerű volt már a típus frissítése, hiszen elérhetőbb árával egyértelműen sokak számára a legnépszerűbb ajánlatot jelenti az amerikaiak legkisebb villanyautója. A ráncfelvarrás során ráadásul számos apróság mellett a hatótáv is javult, ami talán a legfontosabb előrelépés.

A 2024-es modellévre készült újdonság külsőleg is fiatalosabb lett, belterét is átdolgozták, valamint a hajtáslánc hatékonysága is javult, ami összességében jobb használhatóságot, vonzóbb esztétikumot és praktikusabb hatótávot is jelent egyben – olyan csomagot nyújt a frissítéssel a Tesla tehát, amire pont a tulajok vágytak.

Kívül finoman, belül jelentősebben frissült

A küllemet illetően a front frissülése a legszembetűnőbb, hiszen keskenyebb fényszórókat kapott az újdonság, új menetfényekkel, és persze LED technológiával. Az új alacsonyabban húzódó lökhárítóval is módosított orr mellett hátul is új, LED-es lámpák kaptak helyet, ráadásul új felnik is érkeztek a kínálatba 18 és 19 colos méretben.

A szolid, de egyértelműen frissebb, tetszetősebb dizájnt eredményező kozmetikai változtatások mellett fontosabb megújulásként tekinthetünk a belső módosításokra. A minimalista tervezési filozófia persze továbbra is uralkodó, azonban a műszerfal annak szellemében teljesen megújult. Talán a leglátványosabb elem a letisztult pulton végigfutó hangulatfény, amely az ajtókra átfolyva folytatódik.

Az utastér modernebb lett, a hatótáv praktikusabb

Új a kormánykerék is, amelyen már a Tesla által az utóbbi időben alkalmazott új irányjelző gombok is ott vannak, miközben az irányváltó funkció gombok helyett az érintőképernyőre költözött. Ez utóbbi megosztó lehet, s bevallom, elsőre nekem is fura, hogy kizárólag a monitoron lehet majd előremenetet vagy tolató fokozatot kapcsolni.

Ugyancsak újak az ülések, amelyek ventilátoros szellőztetési funkcióval gazdagodtak, mi több, a vevők immáron 17 hangszórós hifit is kérhetnek a 3-asba. A csomagtér is bővült a praktikum jegyében és már 564 literes, tehát mindenképp használható kapacitással várja a csomagokat. A hátsó utasok 8 colos érintőképernyőt kaptak, amin a klíma mellett a szórakoztatásé is lehet a szerep. A fő érintőképernyő 15-ről 15,4 colosra növekedett, miközben a kávák még keskenyebbé váltak.

Apróságnak tűnhet a mostani ráncfelvarrás, de fontos pontokon javult a modell

Az Európának szánt modellek specifikációja szerint a hatótáv derék növekedésen ment át. A belépő szintet jelentő hátsókerékhajtású verzió esetében 554 km-es hatósugárról beszélhetünk, míg a Long Range változat 678 km-t is elgurulhat a WLTP-s normák szerint, ami 11-12 %-os javulást jelent.

Fogyasztás tekintetében a 19.es felnivel az alapnál 13,2, a Long Range-re 14 kWh/100 km-t ad meg a gyártó, ám azt sem rejtik véka alá, hogy a nagyobb kerekek érezhetően csökkentik a megtehető kilométerek számát. Aki ugyanis 18 helyett 19-es felnivel rendeli az autót, az 513, illetve 629 km-es hatótávval szembesülhet. Az alapváltozat 6,1 másodperc alatt teljesíti a 0-100-at, míg az erősebbik, nagy hatótávú modell 4,4 szekundum alatt gyorsul.

Európának egyelőre a Standard és a Long Range változatot jelentették be

A javulás egyébként többek között a hatékonyság növelésének is köszönhető, hiszen a légellenállási együttható például 0,23-ról 0,219-re csökkent.