A középkategória agóniája a legnagyobb gyártókat is utolérte, s ahogy a Ford Mondeo, úgy lassan a Volkswagen Passat is kiszáll a buliból. A németek az SUV-k és crossoverek mérhetetlen térnyerése miatt az USA-ban már ki is vezették a modellt, és Európa sem kapott ezúttal teljesértékű modellváltást: az új Passat már csak kombiként lép színre, így fejezi be hamarosan karrierjét.

A kilencedik generáció a 2024-es modellévvel köszönt be, és a fentieknek megfelelően csak az öreg kontinensen lesz kapható. Noha a Passat márkanév a gyártó második legértékesebbje volt a Golf után, az elektromos modellpaletta térnyerése, valamint az SUV őrület kikényszeríti a több mint 30 millió példányban eladott Passatot a piacról.

Az ID szériából merítettek formai ihletet

A kizárólag kombiként kapható újdonság az MQB Evo platformon nyugszik, amelyre a következő generációs Tiguan, valamint a nyolcas Golf is épül. A kilencedik generációs Passat minden tekintetben nagyobb lett, mint a B8 kódnevű előd: 4917 mm hosszú (+144 mm), 1852 mm széles (+20 mm) és 1506 mm magas. A tengelytáv 50 mm nyúlást követően immáron 2841 mm.

Noha forradalmian nem is újult meg a Passat formatervet, jelentősen felfrissült, mégpedig az elektromos ID szériából merítve az ihletet. Az ID 7 és az új Passat kombi között letagadhatatlan a dizájnbéli rokonság. A külső tekintetében meghatározó a felszereltségi szint is, melyből ezúttal hármat ad a VW: Business, Elegance, R-Line. Új fejlesztésű mátrix LED fényszórók és dinamikus LED hátsó fények is vannak a csomagban, ráadásul a vevők akár 19-es felniket is kérhetnek a kombihoz.

Gombok nélkül, óriáskijelzőkkel frissült a beltér

Az utasteret is a legújabb trendek szerint alakították ki, így eltűntek a gombok és a tekerőkapcsolók, szinte mindent az alapban 12,9 hüvelyk, a magasan felszerelt egyedekben 15 col képátlójú érintőpanelen lehet vezérelni, míg az óracsoportot egy 10,25 colos kijelzőre vetíti ki a Passat. Ez sokaknak érvágás lehet a jól működő kapcsolókat követően, ám az ID szériában is ez az irányvonal érvényesül. A váltó kapcsolókarja helyett immáron a kormányhoz költözött a kapcsolási funkció, így a középkonzolt szabadabban alakíthatták ki a német szakemberek.

A méretbeli növekedésből a hátsó lábtér egyértelműen profitált, mi több, a csomagtér is 40 literrel bővebb lett, most már 690 liternyi holmival rakhatják tele a Passat Variantot a majdani vevők. Az ülések lehajtását követően 490 literrel nagyobb, összesen 1920 literes tér áll rendelkezésre.

Bajuszkapcsolóra költözött a váltófunkció

A motorpaletta is alakult és először tartalmaz a Passat esetében könnyűhibrid benzinest. Az 1.5 eTSI 150 lóerőt tud, míg combosabbként a 204 lovas 2.0 TSI jelentik meg elsőkerékhajtással, míg 4x4-esként a 2.0 TSI 265 lovas változata lesz elérhető. Dízelként megmaradt a 2.0 TDI, amely 120, 150 és 190 lóerővel áll majd rendelkezésre. Minden motorhoz hétfokozatú duplakuplungos automata jár.

A fókusz persze a konnektorról is tölthető hibridekre irányul: az 1,5-ösön alapuló hibrid hajtás 204 és 272 lóerővel (350 és 400 Nm) készül, hatgangos DSG váltóval és ami ennél is fontosabb, 19,7 kWh kapacitású akkucsomaggal. Utóbbi akár 100 km-es hatótávra is elég lehet, ráadásul már 50 kW-so gyorstöltéssel is „tankolható”, 10-ről 80 %-ra 25 perc alatt. Az üzemanyagtank ez esetben 45 literes, így adott az 1000 kilométeres teljes hatótáv.

Kombiként búcsúzik a legendás Passat márkanév

Az új, csak kombiként létező Passat jövő héten a Müncheni Autószalonon mutatkozik be és 2024 első negyedévében lesz kapható. Érdekesség, hogy a modell már nem Németországban készül, hanem a VW szlovákiai gyárában rakják majd össze.