focivilag

A szorgos Giuntoli 

2 perces olvasási idő

Kis túlzással azt lehet mondani, hogy Giuntoli volt a legnagyobb név, akit a nyári Mercatón megszerzett a Juve és újdonsült sportigazgatónk nem tétlenkedett, eszközölt is pár változást a klubnál a nyár alatt. 

Az ex-Napoli alkalmazottat azért hozták a klubhoz, hogy ráncfelvarrást végezzen az Öreg Hölgyön, és ismét egy ütőképes alakaluatot hozzon létre. Szakértelmét már bizonyította a Napolinal, ahol egy erős keretet épített fel, elhozva ezzel 33 év után a bajnoki címet a délieknek.

Ugyan a Juventus más mint a Napoli. Nemcsak Olaszország de Európán belül is top klubok között van, ami nagyobb nyomást, viszont nagyobb a pénzmerítési lehetőség is jelent. Azonban a tavalyi nehéz szezonon miatt a klub lemaradt BL-ről így a pénzügyi lehetőségei korlátozva vannak, emiatt Giuntoli elsődleges célja az volt, hogy pénzt varázsoljon a konyhára. 

Amit sikeresen végre is hajtott, apróbb és okos eladásokkal (Rovella még mindig fáj nekünk picit) illetve, fizetések csökkentésével, amiket szépen megdagasztottak az előző évek vezetése. A Calciomercato jelentése szerint a különböző pénzügyi húzásokkal 70 millió eurót sikerült a büdzsébe varázsolni, de nem ez volt az egyetlen figyelemre méltó tette.

Az olasz labdarúgást gyakran kritizálják, hogy magas az átlag életkor a csapatoknál (szerencsére azonban látható fejlődés ez ügyben a Serie A-ban) és ez alól a Juventus se kivétel. Főleg Allegrivel a padon, aki a tapasztalt játékosokat preferálja. Viszont Giuntolinak még a Misterrel az oldalán is sikerült elérnie, hogy 27 évről 25-re csökkenjen a keret átlagéletkora, így egy fiatalabb, dinamikusabb csapat áll Allegri rendelkezésére.

Forrás(ok): juvefc.com