Az elektromos autózásban kifejezetten fontos pont volt a Tesla Roadster bemutatása, hiszen ez volt az első olyan típus, amely megmutatta, hogy egy elektromos autó igenis nyújthat élményt. Azóta eltelt jó pár év, s míg az amerikai vállalat is új roadster változattal készül, addig a kínai MG is készített egy tető nélküli, elektromos élménymodellt.

A kínaiak által már jó ideje megvásárolt MG brand alatt születő roadster a Cyberster nevet kapta: a nyitott, kétüléses villanyautó kétféle teljesítményszinttel lesz kapható. Az autó alapformáját a klasszikus kétüléses kabrió forma adta, amit elöl-hátul egyaránt látványos lámpa-megoldásokkal igyekeztek feldobni, ám az összkép így sem lett túl karakteres.

Különleges ajtómegoldással is igyekeznek érdekesebbé tenni

Az alapot a hátsókerekes, 310 lóerős verzió képezi, míg az erősebb variáns két motoros konfigurációval érkezik. Utóbbi esetében a hátsó hajtómotor is erősebb, 335 lóerős, míg a plusz hajtóegységet az első tengelyre épített 201 lovas villanymotor jelenti. Így a csúcsváltozat rendszerteljesítménye 536 lóerőre adódik, amihez 727 Nm-es maximális forgatónyomaték társul.

A pár éve még szuperautókhoz méltó teljesítmény kerek 3 másodperces 0-100-as sprintre elegendő. Mindkét modellbe 77 kWh kapacitású akkumulátor csomag került, tehát ebben nem különböznek az eltérő teljesítményű modellek.

A tetszetősnek szánt formai megoldások ellenére is kissé semleges az összkép

A kínai ciklus szerint ez az energiatároló méret akár 580 km-es hatótávot is eredményezhet. A két tonnára saccolt villanykabrió ezzel egészen vállalhatónak tűnik, noha a vezetési élmény tekintetében a kisebb súly biztosan jobb eredményre vezetett volna. A további részletekre, valamint az árlistára egyelőre várunk, kell, ám vélhetően ezeket is hamarosan közzéteszi a gyártó.