Az elektromos jövő sportmodellek, izomautók pályafutásával kapcsolatban is felvetett már fontos kérdéseket, miszerint lesznek-e egyáltalán, és ha igen, akkor milyen hajtáslánccal élményautózhatunk az elkövetkező években. Kapunk ilyen és olyan híreket is, ráadásul úgy tűnik, hogy a Ford háza táján az autórajongóknak kedvező irányba haladnak a dolgok.

A Chevrolet Camaro például végnapjai felé tart, utódlását pedig teljes homály fedi, semmit nem tudni róla. A Dodge Challenger is kifutó modell már, ráadásul esélyes, hogy már nem lesz benzinmotor a következő generáció lemezei alatt. Lehet, hogy az izomautók között sokszor csak „ponycar”-ként emlegetett Mustang marad az egyedüli legény a gáton? Bizony, erre komoly esélyt látunk.

Létezik Mustang V8 nélkül?

A minap a Bloomberg készített riportot a Ford vezéralakjával, és az interjú során bizony a Mustang jövője is téma volt, miszerint elektromos vagy benzines utódra számíthatunk. Hiszen már jó ideje szárnyra keltek olyan pletykák, hogy a Mach-E mellett a hagyományos kupé modell is emissziómentes hajtáslánccal folytatja útját. Ráadásul, mint tudjuk, a Porsche sem akar még tisztán elektromos 911-est piacra dobni, így a többiek számára is fontos lehet a hagyományosabb erőforrás használata.

Jim Farley elmondta, hogy bizonyosan sok vitát generál még cégen belül ez a kérdés, így Bill Ford és a többi vezető véleménye sem feltétlen egységes, ám ettől függetlenül a vezető 10 éves távlatokra vonatkozó állításai meglepően izgalmasak, ráadásul már ez az időtáv bőven lefedi a következő generációs Mustangot is. „Tehát jöhet-e egy teljesen elektromos hajtású Mustang kupé? Valószínűleg még nem. De lehet egy részlegesen elektromos Mustang kupé, ami világszintű? Az már igen” – mondta Farley. Egy kis optimizmussal azt láthatjuk bele a Ford első emberének mondanivalójába, hogy a Mustang következő kiadása hibridként láthatja meg a napvilágot.

Ha hibridként megmarad a benzines, már az is öröm

Nem számítanak újdonságnak az elektromos vagy hibrid szériagyártású Mustang kupéról szóló pletykák, hiszen a Ford istállójában már több elektromos hajtással is bíró prototípus található. Ne feledkezzünk meg az év elején felvillant Mustang Super Cobra Jet 1800-ról, amely teljesen elektromos drag versenygépként épült, 1800 lóerővel. Egyelőre azonban a Ford paripája a belsőégésűre fókuszál, amint a valaha volt legerősebb, legdrágább sorozatgyártású Mustangja, GTD is jót mutat, amely a Mustang GT3 versenyautó közúti változataként lépett színre.