Sokan szisszentek fel a hírre, miszerint a Mercedes-Benz AMG részlege az SL és a GT Coupe fejlesztését összefűzve folytatja: már arról ment a spekuláció, hogy a kőkemény kupé nem lesz más a jövőben, mint az SL keménytetős verziója. Az AMG azonban ezúttal rácáfolt a pesszimista pletykákra, hiszen az új GT Coupe potensebb, mint elődje.

A 2024-es modellévű újdonság folytatja a vérvonalat, de praktikusabb formában, 2+2 üléses, kőkemény sportautóként él tovább 4Matic+ összkerékhajtással. A gyártó 55 és 63 jelzésű szinteket kínál majd belőle, azaz a V8 kétféle teljesítménnyel lesz elérhető, de a spekulációk szerint későbbiekben érkezhet egy könnyedebb változat is az SL 43 375 lovas négyhengeres hajtásláncával is.

Az új generáció hozadéka

A szélesebben terpeszkedő hátsó rész is mutatja, hogy a 911 riválisaként a zuffenhauseniek babérjaira kíván törni a modell. Az AMG GT Coupe 182 mm-es hossznövekedés után immáron 4728 mm, tengelytávja 2700 mm, ráadásul az autó szélesebb is lett, egészen pontosan 45 mm-rel terpeszkedik jobban az úton.

Na de nézzük a tényeket: az AMG GT Coupe lemezei alatt négyliteres, V8-as, turbós benzinmotor dohog, amely természetesen képes teljesíteni az Euro 7-es normákat. Az aktuális belépőt jelentő 55-ös hajtáslánc 476 lóerőt és 700 Nm-t tud, ami 3,9 szekundumos 0-100-ra, valamint 295 km/h-s végsebességre elégséges. Ehhez képest a fókuszáltabb, 63-as verzió 585 lóerős, valamint 800 Nm csúcsnyomatékú, amivel már 3,2 másodperc alatt katapultál a Coupe 100-ra, és akár 315 km/h-val is hajthat.

Továbbra is V8 dübörög benne

Mindkét modell, azaz az 55 és a 63 is összkerékhajtással és kilencfokozatú automataváltóval kerül legyártásra. Utóbbi nedves kuplungot is kapott. Az aktív motorfelfüggesztéssel is rendelkező nyolchengeres motor nyomatéka az aktuális állapotoktól függően oszlik meg az első-hátsó tengelyek közt, de akár a nyomaték 100%-a is sanyargathatja a hátsó abroncsokat.

Van persze elektronikus önzáró diffi, összkerékkormányzás és elöl 390 mm-es kompozit tárcsákkal operáló fékrendszer is. A későbbiekben érkezik a karbon-kerámia szett az opciós listára, amely esetében az első tárcsák átmérője 420 mm-re növekszik. Széria a sportfutómű (AMG Active Ride Control), amelyhez félaktív hidraulikus kanyarstabilizálás is jár, adaptív lengéscsillapítókkal és az első futóművet akár 30 mm-rel megnövelő funkcióval.

A belső is alaposan megújult

Amerikába már 2024 első felében megjön az újdonság, de vélhetően Európa is nagyjából ezidőtájt kap majd a vadonatúj AMG GT Coupéból.