Mindennapi vállalati pénzügyeink

Cégkassza

Kiemelten kezelik a hazai vállalkozásokat a MagNet Banknál

2023. augusztus 08. - Cégkasszás

A Széchenyi-termékek felől már a teljes MagNet Bank-hálózatban érdeklődhetnek az ügyfelek, és a szakemberek gőzerővel dolgoznak a folyószámlahitel-konstrukció bevezetésén is – erről Posch Richárd, a MagNet Bank banküzleti igazgatója beszélt lapunknak.

Mi a tapasztalat a MagNet Banknál: milyen szerepet játszanak a krízisprogramok a cégek tevékenységében?

A mai magas kamatkörnyezetben a vállalatok jelentős része, 50-60 százaléka nem tudott volna hitelt felvenni a támogatott programok nélkül. Így a krízisprogramok a vállalkozások fennmaradásában és fejlődésében kiemelkedő szerepet játszanak.

Mindez tükröződik a MagNet Bank portfóliójában is?

Az elmúlt egy évben a vállalati hitelpiaci részesedésünket jelentősen meghaladó mértékű növekedést tudtunk elérni a Széchenyi Kártya konstrukcióknál. Külön öröm, hogy nemcsak a meglévő ügyfeleinknek tudtunk segíteni, hanem új ügyfeleket is sikerült megszólítani. Bankunk elkötelezett a hazai mikro-, kis- és középvállalkozások mellett, ezért átalakítottuk az értékesítési csatornáinkat: a Széchenyi-termékek felől már a teljes, 14 fiókból álló hálózatunkban érdeklődhetnek az ügyfelek. A KAVOSZ-hoz történő hiteligénylés benyújtását követően pedig gyors és egyszerűsített hitelbírálat keretében tudjuk kiszolgálni őket.magnet_posch_richard_20220210010.jpgMilyen Széchenyi- termékek érhetők el a MagNet Banknál?

Az idén februártól elérhetővé váltak a Széchenyi Likviditás MAX+, illetve a Beruházási MAX+ konstrukciók. Ezek a hitelek fix 5 százalékos kamaton igényelhetők. Likviditási hitel esetén maximum 250 millió forintig, beruházási hitel esetén pedig maximum 500 millió forintig, akár tízéves futamidővel. Az ügyfelek aktívan keresik a Széchenyi Kártya Programban elérhető hiteleket, és eközben nagy erőkkel dolgozunk a folyószámlahitel-konstrukció bevezetésén is.

Jelenleg melyik termék a legfelkapottabb?

Tavaly még inkább a beruházási hitelek irányába koncentrálódtak a hiteligénylések, most viszont változott a trend. Jelenleg népszerűbb a likviditási hitel, mivel a vállalatok jobban átgondolják, vagy éppen halasztják a fejlesztéseiket, továbbá ez a hitel széles körben elérhető, és egyszerű a feltételrendszere. A hiteligénnyel jelentkező cégek az iparágak tekintetében széles skálán mozognak, mivel szabad felhasználású hitelről van szó, gyakorlatilag minden olyan vállalkozás keresi, amely a működési költségeihez keres forrást, forgóeszköz-finanszírozást szeretne, de hitelkiváltásra is használható. Jellemzően 100 millió forint és 3 milliárd forint közötti árbevételű cégek keresik ezt a finanszírozási formát. A MagNet Bank az ilyen ügyfelek esetében gyorsan tud döntést hozni.

 A cikk további hasznos és érdekes tartalmakkal itt olvasható.          

A bejegyzés trackback címe:

https://cegkassza.blog.hu/api/trackback/id/tr518188389

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása