A Mercedes-Benz, illetve a Mercedes-AMG továbbra is hisz benne, hogy a C 63 lemezei alá nyolchengeres motor dukál, ám a szigorodó normák miatt az aktuális generáció esetében kétliteres, négyhengeres motorra épülő plug-in hibrid hajtást volt kénytelen alkalmazni a stuttgarti márka. Azonban nincs veszve minden, ha a németek számításai bejönnek, pár év múlva ismét felhördülhet a V8.

Noha a nyolc henger hiányzik a C-osztály AMG verziójából, mindenképp meg kell hajolnunk az új generációban megbújó mérnöki teljesítmény mögött: a kétliteres, rekorder literteljesítményű turbómotor és a villanymotor összesen ugyanis 680 lóerőt tud. Mindemellett az épp generációváltáson áteső E-osztály sem kap nyolchengerest, esetében a pletykák egy soros, hathengeres AMG motorról szólnak, ugyancsak PHEV felállásban.

Mérnöki remek a kétliteres, de remélhetőleg jön a V8

A rajongók számára még utóbbi sem túl kedvező hír, de a C 63 S E Performance négyhengeresét sokan nevezték az AMG sorozathoz méltatlannak, dacára a brutális teljesítménynek. Számukra lehet reménysugár, hogy Stuttgartban tovább folyik a nyolchengeresek fejlesztése és a Mercedes-AMG mindent megtesz azért, hogy az Euro 7-es normáknak megfelelő V8-ast tudjon ezekbe az autókba építeni. Ez leghamarabb 2026-ban történhet meg.

Amellett, hogy az öblös erőforrás meg kell, hogy feleljen az előírásoknak, az aktuális generáció esetében vélhetően kis vázszerkezeti változtatás is szükséges, hogy a C és az E modell képes legyen befogadni a természetesen már plug-in hibrid technológiával is felvértezett V8-ast. Egy hasonló rendszer már dolgozik a magasabb kategóriájú AMG modellekben, 802, illetve 843 lóerővel. Hogy a Mercedes folytatja a V8-as vonalat, arra az is enged következtetni, hogy az SL 63 E Performance, valamint a komplett a Aston Martin termékvonal a nyolchengeres motorra épül.

Vélhetően V8-assal frissül 3 év múlva a C is

Így, hogy a C 63 név már foglalt, nem tudni, miként alakul majd az új nyolchengeres modellek elnevezése, azonban a pletykák már az E 73 számozást emlegetik, mint új teljesítménybajnokot. Mivel a hírek szerint az új BMW M5 is elektromos segítséggel rendelkező V8-ast kap, abszolút létjogosultsága lenne a Mercedes esetében is a felvázolt nyolchengeres vonalnak.