Néhány éve a Land Rover Defender modern kori verziójának megszületése volt terepjárós és autós berkekben egyaránt veszettül várt esemény, most pedig egy másik offroad legenda, a Toyota Land Cruiser kapott új, modern generációt. A japán 4x4-es egyébként Európában is kapható lesz, mi több, könnyűhbrid változat is jön 2025-ben.

Noha elsősorban az Egyesült Államok piaca fontos a Land Cruiser szempontjából, örömteli a hír, hogy a Toyota Európában is forgalmazza majd a típust. Az újdonság a Land Cruiser 300 nyomdokaiba lép és a TNGA-F platformon alapul. Ez amiatt fontos, mert a Toyota külön kiemelte, hogy ez a padlólemez mintegy 50 %-kal nagyobb torziós merevséget biztosít a leköszönő verzióhoz mérten. Mindez nem csupán a terepes képességek tekintetében jelent előrelépést, de a közúton való vezethetőséget is pozitívan érinti.

Klasszikus elemek, újragondolva

Nyilván nem mehetünk el szó nélkül az új dizájn mellett, ami például a Ford Bronco-hoz vagy épp a Defenderhez hasonlóan modern köntösben próbálja továbbvinni a klasszikus szögletes formavilágot. Mindezt jól megalkotott részletmegoldások teszik teljessé. Az autó 4920 mm hosszú, 2139 mm széles és 1859 mm magas, míg tengelytávolsága 2850 mm.

A terepképességeket illetően 221 mm-es hasmagasságról beszélhetünk, miközben az első és hátsó terepszög 30, illetve 22 fok, a középső pedig 25. Van persze elektronikai segítség is, az első stabilizátor például oldható, de van többféle vezetői üzemmódot tartalmazó Multi-Terrain Select rendszer, valamint az offroadozáshoz is alkalmas vetített műszercsoport.

Odabenn is modern szelek fújtak

A külső egyértelműen vagány, masszív hatást kelt: az izmosan domborodó kerékjáratok, a műanyag betétek és a retró hátsó lámpa mind-mind kifejezetten tetszetős stílusjegyek, és egyben éreztetik, hogy itt a funkcionalitás, valamint a kicsit múltidéző, de mégis modern formavilág kéz a kézben jár. Fontos, hogy akár 3,5 tonnás vontatmányt is húzhatnak az autóval a majdani tulajok.

A galériában szerepel körlámpás, illetve egy szögletes fényszórós változat is, ami nem véletlen, hiszen mindkét verzió kapható lesz. Amerikában az 1958-as nevet viselő bázis modell kapja a körlámpás frontot, míg a szögletes a magasabb felszereltségű változatok sajátja lesz. Európában már az alapmodell is jobb felszereltségű, ez által szögletes fényszórójú lesz, azonban a körlámpa sem marad ki a kínálatból, azt itt a „First Edition” modell kapja meg. Utóbbiból mindössze 3000 készül az októberben induló előrendelésekhez.

Klasszikus, körlámpás változat is kapható lesz

A számos műszaki újdonság között fontos megemlíteni az immáron elektromos rásegítésű kormányművet, amivel kapcsolatban azt ígérik a japánok, hogy jobban elnyeli a terepes használat közben érkező „rúgásokat”, így jobb lesz offroad körülmények között vezetni, miközben állítólag a szerkezet közvetlensége is javult. A komplett biztonsági arzenál ezúttal az új kormányrendszernek köszönhetően a gyártó Lane Tracing Assist sávtartó funkciójával is bővült.

Míg a Land Cruiser 300 megkapta a japánok 3,4 literes, ikerturbós V6-osát, a most bemutatásra kerülő Land Cruiser az Egyesült Államokban a 2,4 literes, négyhengeres, 326 lovas, 630 Nm csúcsnyomatékú turbós benzinesen alapuló i-Force Max hibriddel élesedik. Az 1,87 kWh-s telepből táplálkozó villanymotort a nyolcgangos automatához integrálták.

Az elődök után megy, még okosabb képességekkel

Európának viszont a klasszikus utat választva 2,8 literes négyhengeres turbódízelt nyújt a Toyota. Az erőforrás 201 lóerőt tud ebben a felállásban, és a gyártó nyolcgangos automatájával dolgozik együtt. 2025-ben pedig 48 V rendszerfeszültségű könnyűhibrid dízelt mutat be a Toyota, amit kifejezetten Európának szánnak.