Noha még mindig vannak a piacon kiváló és szerethető dízelmotorok, úgy tűnik a technológia napjai meg vannak számlálva. Egyrészt a szigorodó előírások szorongatják a dízelek torkát, másrészt a gyártók is egyre kevésbé tartanak a kínálatban ilyesmit, a kisebb modellekből teljesen kikopott például ez a fajta motor – az eladási számok szerint ugyancsak végnapjait éli a dízelmotor.

A múlt hónapban Európában mindösszesen 13,4 %-ra esett vissza a dízelek piaci részesedése a tavaly júniusi 17,4 %-hoz képest. De ami még érdekesebb tény, hogy 2023. június hónapban így az elektromos autók részesedése a történelemben először előzte meg a dízel autók eladásait. A villanyautók iránt élénkülő kereslet miatt múlt hónapban azok 15,1 %-ot adtak ki (2022. június: 10,7 %).

Az öntöltő hibridek mennek nagyon nagyot, hiszen a teljes vásárolt mennyiség 24,3 %-a ilyen hajtású, míg a konnektorról is tölthető hibridek 7,9 %-on álltak, míg egy éve ők tették ki a vásárlások 8,2 %-át. Az ACEA tanulmánya szerint a benzinmotorok még mindig a legkelendőbbek, hiszen a júniusi eladások 36,3 %-át tették ki.

Érdekes, hogy bár a dízelek eladásai számai a teljes európai piacot tekintve csökkennek, de vannak olyan kisebb pontok a kontinensen, ahol más tendencia uralkodik: Németországban és Romániában például 10,3, illetve 22,4 %-kal gyarapodott a dízelmotoros autók piaci részesedése.

Összességében 5,4 millió autó fogyott Európában 2023. első félévében, 17,9 %-kal felülmúlva a tavalyi eredményt, ugyanakkor ez a szám még mindig 21 %-kal alacsonyabb, mint 2019-ben, a pandémiát megelőző utolsó évben. Noha még mindig vannak kisebb-nagyobb fennakadások a szállítói, ellátási láncokban, a nagyon hosszúra nyúlt várakozási idők szerencsére már nem jellemzőek. Persze így is akad olyan típus, aminél a vártnál hosszabbra nyúlhat a kiszállítás.

2025-ben érkezik az Euro 7-es regula, amelynek szigora tovább tolja az elektromos autók szekerét, ahogy az öntöltő hibridek és a PHEV-k is kelendőbbek lesznek majd.