Számos teljesítményorientált modell esetében felmerült már a kérdés, hogy az elektromos átállás miként lesz rájuk hatással? Nos, a villanyhajtással könnyen elérhető nagy teljesítmény a gyártók számára is csábító, ezúttal pedig a BMW szellőztette meg, hogy a legendás M3 széria esetében is bevethetik az M részleg elektromos hajtásban szerzett tudását, és a következő generáció esetében a tisztán villanyhajtásban is látnak fantáziát.

Noha az aktuális M3/M4 széria még relatíve friss, nem árt beszélni a következő generáció megoldásairól, hiszen az épp zajló elektromos átállás a generációváltáskor épp tetőzni fog, így a bajorok sem ülhetnek ölbe tett kézzel, jó döntést kell hozniuk.

Elektromos vagy benzines lesz a következő?

Maga a márka folyamatosan bővíti villanyautós kínálatát, ráadásul már vannak M Performace elektromos modellek is, azonban tisztán villanyos, dedikált M modellt még nem dobtak ki. A 2027-2028 tájékán debütáló következő M3/M4 esetében felvetődik a kérdés, megmaradnak-e a belsőégésű motornál, esetleg radikális húzással villanyos csúcsmodelleket mutatnak be.

Még 2022-ben Frank Weber, a BMW fejlesztői részlegének vezetője elhintette, hogy az új M3 esetében fontolóra vették az elektromos hajtáslánc bevetését. Mi több, a minap egy interjúban Frank van Meel, az M divízió első embere is nyilatkozott a kérdésről. A szakember azt mondta, hogy benne van a pakliban az elektromos M3/M4, azonban kizárólag akkor, ha azok képesek felülmúlni a jelenlegi generációt.

A BMW ezúttal is alaposan utánajár, melyik verziót érdemesebb fejleszteni

Nyilván minden eddiginél erősebb lesz a következő csúcs 3-as, ez belsőégésű és elektromos hajtáslánc esetén is garantált tény, ám belátható, hogy utóbbi alkalmazásával könnyen lehet még magasabb teljesítmény értékeket elérni. „A logika egyszerűen működik, de természetesen elsősorban elektromos hajtással próbáljuk megvalósítani” – mondta van Meel.

A vezetőt arról is kérdezték, lehetséges-e, hogy benzines és elektromos hajtással egyaránt kínálják majd a nagyteljesítményű modelleket, amelyekből aztán a vevő választhatja a számára megfelelőbbet. Erre azonban határozott nem volt a válasz, az M-főnök szerint kizárólag egyetlen hajtáslánccal lesz majd elérhető a következő generációs modell.

Az i4 feladta a leckét

A jelenlegi szériában egy háromliteres, sorhatos kétturbós benzinmotor dolgozik 480 lóerővel, azonban a Competition verziók még erősebbek. Az 510 lóerős variánsok 3,9 másodperc alatt teljesítik a 0-100-at, miközben az elektromos i4 M Performance változata, az M50 is képes ugyanerre. Ennek megfelelően a következő generációnak mindenképp potensebbnek kell lennie.