focivilag

Új mezszponzort keres a Juventus

kevesebb, mint 1 perces olvasási idő

2023/24 végén lejár a szerződése a mostani szponzorral a Juventusnak, azonban a hírek John Elkann, az Exor vezérigazgatója ezt nem szeretné meghosszabbítani.

Hiába rendelkezik a Jeep-el öktött megállapodás alapján a Serie A-ban a legmagasabb mezszponzori szerződéssel (45 millió/év), jelen állás szerint az Exor cégcsoport vezérigazgatója, John Elkann (aki alá tartozik mind a Juve, mind a Jeep) ezt a szerződést nem szeretné meghosszabbítani. 

A források szerint a szétválás oka az, hogy a Jeep-nek nem sikerült túl sikeresre az elmúlt pár éve, és nem engedheti meg magának ezt a fajta kiadást, emellett a klub vezetői “nemzetközibb” szponzort szeretnének a Juvénak. 

A mostani elnök, Francesco Calvo az idei amerikai turnén azon fog ügyködni, hogy szponzorokat találjon, ám keleti cégek érdeklődéséről is lehet olvasni, nevezetesen Szaud-Arábiából, akik nagy erőkkel dolgoznak azon, hogy egyre népszerűbb legyen a futballjuk.

Rossz nyelvek szerint a Jeep és a Juve “szakítása” annak is a jele, hogy Elkann fontolgatja, klubja eladását, ami már több, mint 100 éve van családja birtokában. Ezek a fajta hírek akkor röppentek fel, amikor Andrea Agnelli, aki rokona Elkannak és a klub előző elnöke, 12 év szolgálat után lemondott posztjáról

Forrás(ok): juvefc.com