szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az üzemeltetési osztály azt kéri a MÁK dolgozóitól, ne pazarolják a WC-papírt és a papírtörlőt, mert szerződés szerint csak meghatározott mennyiségeket tudnak berendelni.

„Az elmúlt időszakban ismét egyre több jelzés érkezett a területi takarítók vezetőitől, hogy nagyon megnőtt a WC papír és papír kéztörlő fogyása. Van olyan épületünk, ahol az egy hónapra rendelt mennyiség közel fele egy hét alatt elfogyott” – írja a Magyar Államkincstár (MÁK) üzemeltetési osztálya egy belső levélben, amit Hadházy Ákos ellenzéki országgyűlési képviselő osztott meg a Facebookon. A levél a képviselő szerint valódi, megbízható forrásból származik.

A levélben az üzemeltetés egyebek mellett azt kéri a dolgozóktól, ne vigyék el „más célokra” a papírtörlőket, ahol pedig van kézszárító gép, használják azt.

Felhívják rá a figyelmet, hogy szerződés szerint csak meghatározott mennyiségeket rendelhetnek, a mennyiség pedig úgy van meghatározva, hogy papírtörlőből fejenként és naponta 15 lap, WC-papírból fejenként és naponta 3,9 méterrel kell kalkulálni.

Facebook/Hadházy Ákos

A levél – amennyiben tényleg valódi – persze megmosolyogtató, és egyébként a nemrég bejelentett kormányzati spórolási intézkedések tükrében az sem volna kizárható, hogy a MÁK forráshiánnyal küzd. Hadházy a posztjában ilyen következtetéseket von le.

Azért jegyezzük meg, úgy általában nem ismeretlen jelenség a munkahelyeken, hogy a dolgozók kevéssé takarékosan bánnak az eszközökkel, illetve véletlenül elvisznek ezt-azt otthonra is. Ahogy az is tény, hogy a nagy munkáltatók nem eseti alapon, a sarki közértben veszik a hétköznapi fogyó eszközöket sem, hanem beszerzési szerződések keretében, nagy tételben rendelnek. Ilyeténképpen ha mondjuk drámaian megnő a WC-papírfogyasztás a munkavállalók körében terjedő vérhas-járvány vagy vírusos kleptománia okán, a hiányzó mennyiségeket nem lehet olyan egyszerűen pótolni.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.