Top 20 magyar pénzügyi influenszer

  • 2024. 01. 17.
  • 25 perc olvasásLegy;
  • Read Icon12513 megtekintés

A pénzügyi influenszerek inspirálnak, motiválnak és sok esetben olyan dolgokra tanítanak, amelyek segítségedre lehetnek a vagyonod kiépítésében, valamint a jó szokások elsajátításában.

A Financer.com 2024-ben összegyűjtötte Magyarország top 20 pénzügyi influenszerét. A listán található személyek elismert pénzügyi tudással rendelkeznek, a legtöbbjük pedig többéves tapasztalattal, aktívan dolgozik a szakmában.

A lista alján bővebben olvashatsz a kritériumainkról.

Top 20 pénzügyi influenszer ranglista

HelyezésInfluenszerProfil
🥇1Szendrei Ádám
🥈2Wolf Gábor
🥉3Simkó Gábor
4Bence Balázs
5Imre Ádám
6Szabó Kristóf
7Mészáros Péter
8Balogh Péter
9Janó Dániel
10Györfy Rúben
11Dallos Zoltán
12Petró István
13Szarvas Norbert
14László Gábor
15Szakonyi Krisztina
16Hofer Noémi
17Gál Roland
18Szabó Anita
19Kasza Tamás
20Gál Kristóf

Szendrei Ádám

Szendrei Ádám weboldalán megtalálható Magyarország egyik legnépszerűbb pénzügyi blogja. A bejegyzéseiben rengeteg pénzügyi témában nyújt segítséget a mindennapi olvasónak.

Ádám saját könyvet is írt, az eladásokból nyert profitot pedig kizárólag jótékony célokra fordítja. A blogja mellett a YouTube csatornáján is nagy követőbázissal rendelkező Ádám az egyik legtapasztaltabb és legkonzisztensebb pénzügyi influenszer Magyarországon.

A pénzügyi szabadság felé vezető út első lépése, hogy elhidd, képes vagy megcsinálni!

Szendrei Ádám

Wolf Gábor

A Marketing Commando oldal tulajdonosa, Wolf Gábor rengeteg éves tapasztalattal rendelkező vállalkozó.

Gábor rendkívül sok márkát felfuttatott már, a Forbes pedig „marketing gurunak” nyilvánította őt.

A Marketing Biblia című bestseller szerzője Facebook-on illetve YouTube-on is elérhetővé teszi a Marketing Riport nevű műsorát. Gábor tartalmaiból bevált marketing stratégiákat tanulhatsz el, ezért vállalkozóként mindenképp hasznos lehet szétnézni a Marketing Commando oldalán.

Túl lassan növekszel? Meg tudom mondani, miért.

Wolf Gábor

Simkó Gábor

Simkó Gábor népszerű YouTube csatornája a befektetésen és businessen kívül a személyi fejlődés és egészség témáját is feldolgozza. A csatornáján legtöbbször felbukkanó téma a kriptovaluták és az NFT-k piaca.

Gábor szerint a Bitcoint nagyon sokan félreértik, csatornáján segít abban, hogy teljesebb képet kapjunk arról, hogy mitől is forradalmi a kriptovaluta. Nagyon szeret kísérletezni és új dolgokat tanulni, képességeket elsajátítani. A kreativitását a videóiban is igyekszik átadni.

Az Instagram oldalán a személyes életéből és fejlődéséből is bemutat egy darabot.

Igyekszem folyamatosan tanulni, nyitott maradni az újdonságokra és kísérletező személyiségemet és tapasztalataimat bemutatni YouTube csatornámon.

Simkó Gábor

Bence Balázs

Bence Balázs YouTube csatornája többnyire befektetéssel, megtakarítással és tőzsdézéssel foglalkozik. Balázs több, mint 22 éves tapasztalattal rendelkezik a befektetések piacán, és örömmel tölti el az, ha a tapasztalatait másokkal is megoszthatja.

Bence Balázs A Sikeres Kereskedő című bestseller könyve szintén a saját hibákból nyert tudást és tapasztalatot osztja meg az olvasókkal.

Balázs rendszeresen tölt fel videókat a csatornájára, és mindig próbál az aktuális piaci helyzetre reflektálni.

Úgy érzem, sok esetben a csatornám mára egy pénzügyi tudakozóvá nőtte ki magát.

Bence Balázs

Imre Ádám

Imre Ádám a Moneyvlog YouTube csatorna, illetve Instagram oldal alapítója. A több, mint 4 éve aktívan üzemelő csatornán befektetésről, pénzügyekről és különböző csapdákról is találhatsz informatív videókat.

Ádám egy több, mint 10 éves pénzügyi tapasztalattal rendelkező vállalkozó, aki úgy gondolja, hogy a fiatalok nem részesülnek elegendő és megfelelő pénzügyi oktatásban. A Moneyvlog célja az, hogy az emberek könnyebben el tudjanak igazodni a pénzügyek labirintusán.

A Moneyvlog Instagram oldalt akkor lehet érdemes követni, ha elsősorban motiváló idézeteket szeretnél olvasni.

A magyar emberek többségének igenis van pénze, csak nem feltétlen arra költik azt, amire tényleg kellene.

Imre Ádám

Szabó Kristóf

Szabó Kristóf az Online Marketinges csatorna és oldal megalapítója. A tartalma olyan vállalkozó szellemű fiataloknak szól, akik iskolában nem tanított tudást szeretnének elsajátítani.

Kristóf a közösségi médiás oldalain kívül Discordon is megalapította a saját kripto közösségét. A befektetésen kívül életmódi tanácsokat és könyvajánlásokat is találsz az Online Marketinges oldalain.

Az Instagram fiókon ízléses képek mellett hasznos, röviden leírt praktikákról olvashatsz.

Olyan dolgokat tanítok meg neked, amikről az iskolában nem hallasz!

Szabó Kristóf

Mészáros Péter

Mészáros Péter Pénzügyi Fitnesz nevű csatornája viszonylag kevés, de annál inkább informatív videót tartalmaz.

Péter 2006 óta aktív befektető, és az évei során felgyülemlett tudást a YouTube csatornáján próbálja továbbadni. A pénzügyi tartalom mellett Hollandiáról is megtudhatunk érdekességeket, ugyanis Péter évek óta odaköltözött.

Ha exkluzív tartalmakra vagy kíváncsi, akkor a Pénzügyi Fitnesz klubhoz csatlakozva akár anyagi hasznot termelő tanácsokat is kaphatsz.

Hiszek abban, hogy az ember élete teljesen új perspektívába kerülhetne, ha sikerülne megtanulnia a pénzével bánni.

Mészáros Péter

Balogh Péter

Balogh Péter egy többtíz éves tapasztalattal rendelkező, és számos sikeres projektet maga után hagyó vállalkozó.

Péter rendkívül aktív mindegyik közösségi oldalán. Ezeken a platformokon pénzügyi témákon kívül a magánéletéről is rengeteg posztot találhatsz.

Péter a magyar TV-ben is szerepel, az egyik legnézettebb kereskedelmi csatorna Cápák között nevű műsorában ő tölti be az egyik cápának a pozícióját.

Péter az oldalán a saját tanfolyamait reklámozza, amelyek segíthetnek elindítani a vállalkozói karrieredet.

Mint utólag kiderült, én már akkor startupokat építettem, amikor még azt sem tudtuk, hogy így hívják.

Balogh Péter

Janó Dániel

Janó Dániel egy viszonylag friss tartalomgyártó a YouTube-on. A kevés videója ellenére egy elég nagy közösséget sikerült rövid idő alatt kialakítania a platformon.

Dániel legtöbb videója a kriptovaluta befektetésről és a passzív jövedelemről szól. A fiatal youtuber saját kriptovaluta tanfolyammal is rendelkezik, amire az oldalán tudsz jelentkezni.

Szeretnék segíteni minél több embernek értékes információkhoz jutni, hogy a legtöbbet hozhassa ki magából és egy olyan életet éljen, amire mindig is vágyott.

Janó Dániel

Györfy Rúben

Györfy Rúben az egyik legnépszerűbb TikTok influenszer a listánkon. A platformhoz híven Rúben olyan rövid videókat oszt meg, amelyek mindennapi pénzügyi tippekkel segítik a követőket.

A pénzügyi tudáson kívül Rúben az egészségre is hatalmas figyelmet fordít, hiszen a posztjainak egy része az egészséges életmódra bátorít.

Rúben szerint a sikerhez pénzügyileg, fizikálisan és mentálisan is el kell érni a maximumot.

Ha tudom, hogy hova tartok, akkor türelem, mert oda fogok érni!

Györfy Rúben

Dallos Zoltán

Dallos Zoltán egy olyan vállalkozó, aki szeret sokat utazni és embereknek segíteni. A YouTube karrierje elején utazással kapcsolatos videókat készített, jelenleg pedig nagyon praktikus, pénzügyi és életmódról szóló videókat tölt fel.

Zoltán saját könyvet is írt: az Alkalmazottból Vállalkozó című könyve olyan embereknek szól, akik ki szeretnének kerülni a mókuskerékből és saját vállalkozást akarnak alapítani.

Elmondása szerint a vállalkozói életének hála sokkal kevesebb stressz veszi körül, illetve utazni is van lehetősége, amit korábban, alkalmazottként nem tehetett meg.

A könyve mellett a DLX MEDIA marketing ügynökséget építi, ahol kis- és középvállalkozásoknak segítenek tartalomgyártásban és szakértői márkaépítésben.

Az Üzlet és Utazás rendezvény azoknak szól, akik szeretnének kialakítani egy, az átlagosnál szabadabb életformát.

Dallos Zoltán

Petró István

Petró István egy különleges személy a listánkon, ugyanis ő egyszerű mérnöknek vallja magát, aki évek óta azon dolgozik, hogy a pénzügyi szabadságát elérje.

A közösségi médián hasznos tippeket oszt meg a befektetéssel kapcsolatban, emellett pedig időnként a saját portfóliójáról és az új, valamint lezárt befektetéseiről is tájékoztat.

István által betekintést nyerünk a befektetés összes részletébe és a videóit követve pontosan megtudhatjuk, hogy a választott befektetései milyen nyereséget, illetve veszteséget produkáltak.

Én is csak egy amatőr, viszont gyakorló befektető vagyok.

Petró István

Szarvas Norbert

Szarvas Norbert egy aktív tartalomgyártó a YouTube-on, emellett ő az IFL Group alapítója. Az IFL Group egy online közösség, melyen keresztül pénzügyi tanácsokban részesülhetsz szakemberektől, illetve más személyektől is.

Norbert rendkívül hasznos, és mindig aktuális videókat oszt meg a YouTube csatornáján, ezeknek nagy része pedig a befektetésről, pénzügyi intézetekről, valamint a gazdasági helyzetről szólnak.

Ha tartani akarod a lépést a gazdasággal, akkor ez a közösség hasznos lehet számodra.

Elhivatott vagyok a pénzügyi kultúra fejlesztésével kapcsolatban.

Szarvas Norbert

László Gábor

László Gábor TikTok-ra gyárt informatív videókat a kriptovalutákról és a kriptovaluta befektetésről. Ezekben a rövid videókban rengeteg tippet és hasznos tanácsot kapsz arról, hogy mire érdemes vigyázni a kripto piacon.

Gábor napi rendszerességgel tölt fel videókat, a toplistánkon ő az egyik legaktívabb influenszer. Ha rövid és egyszerűen érthető videókon keresztül szeretnéd kiismerni a kripto piacot, akkor Gábor tartalma segítségedre lehet.

Kriptokról egyszerűen, hogy mindenki megértse!

László Gábor

Szakonyi Krisztina

Szakonyi Krisztina egy tapasztalt személynek számít, ha a pénzügyekről beszélünk. Saját könyvet is írt, amiben a takarékos milliomosok gondolkodásmódját mutatja be az olvasók számára.

Krisztina írás mellett videók gyártásával, illetve motivációs előadásokkal is foglalkozik. A YouTube csatornájára leginkább kriptovalutákról szóló videókat gyárt, a weboldalán viszont egyéni oktatást is kínál olyan személyeknek, akik erre jelentkeznek.

Konyhanyelven és érthetően megfogalmazva foglak kalaúzolni a befektetések, kriptovaluták és a pénzügy világában lépésről lépésre.

Szakonyi Krisztina

Hofer Noémi

Hofer Noémi egy több éves tapasztalattal rendelkező üzleti tanácsadó, aki elsősorban vállalkozásoknak nyújt üzletviteli tanácsadást.

A blogján rendkívül értékes információkat oszt meg a sikeres vállalkozással kapcsolatban, az Instagram oldalán pedig részletesen leíró posztokat találhatsz ugyanebben a témában.

Cégvezetőként érdemes lehet megnézni Noémi oldalait, ugyanis szakemberként könnyen megváltoztathatja az eddigi véleményedet.

Ha szervezettebb, rendezettebb a vállalkozásod, nagyobb profitot termelhetsz.

Hofer Noémi

Gál Roland

Gál Roland egy fiatal influenszer, aki legfőképp kriptovalutákról és NFT-kről szóló tartalmat gyárt a TikTok platformra. Roland elmondása szerint jelenleg Magyarország első DAO-ján, azaz nem központosított, önműködő vállalati szervezetén dolgozik.

Roland YouTube csatornáján szintén találhatsz pár informatív kriptovaluta videót, olyanokat is, amelyek nem kerülnek fel TikTok-ra.

Egyre közelebb állunk ahhoz, hogy belépjünk egy olyan pénzügyi válság időszakába, amilyet még nem láttunk.

Gál Roland

Szabó Anita

Szabó Anita elmondása szerint 2008 óta foglalkozik a pénzügyek világával. Jelenleg személyi bankárként dolgozik, ezért elsősorban a hitelek és egyéb banki termékek bemutatását helyezi előtérbe.

A weboldalán megtalálható szolgáltatások mellett Anita a TikTok-ra is tölt fel ingyenes és informatív videókat. A követők kérdésére gyakran válaszol, ezért ha valamilyen banki szolgáltatással nem vagy tisztában, előnyödre válhat, ha követed Anitát.

Célom, hogy a magyarok tudatos pénzügyi döntéseket hozzanak!

Szabó Anita

Kasza Tamás

Kasza Tamás egy több, mint 20 éves tapasztalattal rendelkező értékesítési tréner, aki a világ számos pontján tart előadásokat.

Tamás Instagramon aktív: a változatos posztjai segítenek a vállalkozóknak értékes tudást elsajátítani. Emellett a magánéletébe is betekintést nyerhetünk, ezáltal pedig jobban is megismerhetjük Tamás személyét.

Karrierje során Kasza Tamás több, mint 30 könyvet publikált. Ezeket a könyveket a saját weboldalán tudod megtalálni.

Ha hiteles akarsz lenni, akkor lelkesnek kell lenned. Különben is, ha valamit nem élvezel, hogy azzal foglalkozhatsz, akkor minek vagy ott?

Kasza Tamás

Gál Kristóf

Gál Kristóf egy tapasztalt vállalkozó, aki elsősorban Facebookon aktív. A rövid posztjai elgondolkodtatók, és olyan dolgokra hívják fel a figyelmet, amelyeket egy vállalkozónak érdemes tudnia.

A YouTube csatornájára 1 éve töltötte fel a legutóbbi videóját, viszont érdemes visszanézni a régi felvételeit, ugyanis ezekben olyan időtlen tanácsokat oszt meg, amelyek egy cégvezető számára kulcsfontosságúak lehetnek.

Vállalkozzunk úgy, hogy az mindenkinek jó legyen (nekünk, a munkatársaknak és a vevőknek is)!

Gál Kristóf

Miért tűnnek ki ezek a személyek?

Összehasonlítottuk a legnépszerűbb influenszereket az interneten és igyekeztünk olyan személyeket választani, akik bizonyított tapasztalattal rendelkeznek a pénzügyek világában.

Ahhoz, hogy ezt a toplistát összeállítsuk, a következő szempontokat vettük figyelembe:

  • tapasztalat
  • jelenlegi foglalkozás
  • befektetések, hozamok
  • követők száma
  • követők visszajelzése

A felsorolt influenszerek egy része gyakran megfordul különböző pénzügyi cikkekben, valamint egyesek a képességeiknek köszönhetően díjakban is részesültek.

Megjegyzés

Sok listánkon szereplő személy kurzusokat vagy egyéb szolgáltatásokat árul, amelyek pénzért vásárolhatóak meg. Mi nem próbáltuk ki ezeket a szolgáltatásokat, ezért a toplistánkat és annak sorrendjét szigorúan az ingyenesen elérhető tartalmuk alapján állítottuk fel. Semmiféle juttatást nem kaptunk a bejegyzésért, az influenszerek fizetős szolgáltatásait pedig nem tudjuk és nem fogjuk ajánlani. A toplista teljes mértékben szubjektív és könnyen meglehet, hogy a te toplistád egészen másképp nézzen ki. A felhasznált képek szintén az influenszerek által megosztott médiatartalmakból, posztokból származnak.

Ki a számodra legszimpatikusabb személy, és miért? Oszd meg velünk kommentben!

Hasznos volt ez a cikk?

Legyél te az első, aki visszajelzést ad

SzerzőGere Attila

Attila a kezdetektől fogva a Financer.com Magyarország pénzügyi szakértője, aki több, mint 5 éves pénzügyi és befektetői tapasztalattal maga mögött többtucatnyi nagysikerű cikket szerkesztett a Financer.com oldalára. Aktív kisbefektetőként szakértelmet nyert a befektetések témájában, így a tőzsdepiacról, illetve a kriptovalutákról is gyakran megosztja a tudását.

Megosztás
Read Icon12513 megtekintés

Gyula Szajlai
Azt nem teljesen értem, hogy a marketinges vagy értékesítési tréner mióta pénzügyes. Ezek egy normális cégen belül is három különböző osztály. Bognár Balázs a F.I.R.E. Hungary csoportból bekerülhetett volna.
Válasz
    Gere AttilaSzerző
    Kedved Gyula! A cikkben olyan "influenszerek" találhatóak, akik publikus tartalmakat gyártanak.
Zoltán Herwerth
Ebből a listából kihagyni a kiszamolo.hu-t elég bátor dolog.
Válasz
    Gere AttilaSzerző
    Kedves Zoltán! Ebben a cikkben olyan személyek találhatóak, akik a közösségi médián (YouTube, Instagram, TikTok) magyar nyelvű tartalmat gyártanak, és ezek a tartalmak segítségére lehetnek a pénzügyek világa után érdeklődő internetezőknek. Ez a lista nem tartalmaz blogokat.
    Zoltán Herwerth
    Értem, ha így gondolom elfogadom. Azt viszont nagyon-nagyon erősen vitatnám ezen érvek mellett, hogy ezek a TOP 20-as pénzügyi influenszerek ma Magyarországon. Mert lehet, hogy neked ezek a kedvenceid, de ezen a listán szerepel olyan személy, aki kemény (mai állás szerint) 918 db(!) feliratkozóval rendelkezik, viszont tudok olyat mondani, aki 36,6 ezerrel, de sehol sem találom. Mi itt a mérce?
    Gere AttilaSzerző
    A listán olyan személyek találhatóak, akik rendszeres tartalmakat gyártanak a közösségi médiákon. Főleg a videókra helyeztük a hangsúlyt - ezért nem jelennek meg olyan oldalak, ahol például csak pénzügyi idézetek találhatóak. Ezek nem a "saját kedvenceim". 99%-ban angol oldalakat követek és nemzetközi forrásokból gyűjtök információkat. Ki az a személy 36.6 ezer feliratkozóval aki szerinted fel kellett volna kerüljön a listára, és nem került fel? Javíthatunk a cikken, vagy a jövőben egy frissítés során feltehetjük a listára.
    Zoltán Herwerth
    Akkor a kérdésemre sajnos nem kaptam választ… Idézek az előző posztodból: „Ezek nem a "saját kedvenceim". 99%-ban angol oldalakat követek és nemzetközi forrásokból gyűjtök információkat.” - ergo, saját magadnak mondasz ellent. Ha csak 1%-ban követsz magyar nyelvű oldalakat, akkor honnan van információd a magyar pénzügyi influencerekről? Elég nagy logikai bukfenc, nem igaz? Nekem például egyből feltűnt, hogy nincs ingatlannal foglalkozó a listán, itt van Mlinárik Márton 16,9 ezer feliratkozóval, ő például miért nem kerülhetett be? Még egyszer kérdezem, mi volt a mérce a te személyes szubjektivitásodon túl? Végezetül, nem árulom kire gondoltam, legyen házi feladat: keresd meg azt a magyar youtubert, aki 36,6 ezer feliratkozóval rendelkezik és pénzügyi témákban készít videókat. (Bocs, ha őt nem ismered, akkor nem is értem, hogy minek állítasz össze egy ilyen listát?) Segítek: egy hölgyet kell keresni. Sok sikert!
    Gere AttilaSzerző
    Igazad van.
    Lakatos Britniszpirsz
    Kedves Zoltán, egy toplista kizárólag szubjektív lehet. Nem létezik olyan, hogy objektív toplista. Sajnálom hogy ez váratlanul ért. Szerintem jó blog lett, így tovább.
    Zoltán Herwerth
    Semmi gond ezzel, csak meg kell változtatni a címet erre: "Kedvenc pénzügyi influenszerem a következő húsz ember", és már minden mondata igaz lesz cikkben.

Fedezd fel témáinkat

A Financer.com használatával jelentős változást teszel.  Bővebben