Vannak dolgok, amiket nem lehet megbocsátani.

Legalábbis így érzed, amikor megtörténik veled – és lehet, hogy ugyanezt érzed évek, sőt, évtizedek múlva is. Mert az, aki így kicseszett veled, nem érdemli meg, hogy megbocsáss neki.

Itt kerülsz bele a csapdába.

Egy olyan csapdába, amelyben akár egész életeden át vergődni fogsz. Mert azt gondolod, hogy a másik embernek bármi köze is van a megbocsátásodhoz. Azt gondolod, az ő érdemeitől függ, hogy a megbocsátás gesztusával megajándékozod, vagy attól elzárod.

És nem látod, mennyire abszurd a gondolatod.

Pedig olyan ez, mintha valaki rád adna egy jó nehéz hátizsákot, és Te folyamatosan szidnád őt ahelyett, hogy ledobnád a zsákot a földre. Inkább cipeled. Pedig lehet, hogy ő már ott sincsen. Lehet, hogy már nem is emlékszik rá, mit tett. Lehet, hogy emlékszik, és röhög rajtad, hogy még mindig azt a hátizsákot cipeled.

Akármelyik is a helyzet, a zsák a Te terhed.

És ennek semmi köze ahhoz, hogy ő mit érdemel, vagy milyen rossz ember szerinted. Semmi köze ahhoz, hogy megbánta-e, amit tett, vagy vigyorogva figyel Téged. Ez a Te terhed.

És ha picit is szereted magad, akkor nem cipeled.

 

Ha Neked hasznos volt, másoknak is az lehet. Segíts eljuttatni hozzájuk is!

Kocsis Gábor vagyok, mentális segítő, űrkutató mérnök, harcművész, stroke túlélő, a Beszélgetések a Kutyámmal c. könyv írója, a hasznaldfel.hu oldal létrehozója és írója. De ezek csak címkék. Sokkal fontosabbnak tartom azt, amiben hiszek: minden tapasztalatodat fel tudod használni önmagad fejlesztésére és az életed szebbé tételére. Ezt a szemléletet tanítom érthető formában, hatékony módszerekkel.

A hírlevél a legbiztosabb módja, hogy az elsők között értesülj az írásaimról, az előadásaimról, a workshopjaimról, a jótékonysági programjaimról és egyéb rendezvényeimről:

A "Kérem az infókat" gombra kattintással elfogadom az Adatkezelési tájékoztatót

AJÁNLAT

Írásaim

- Mester, miért nem megy az elengedés? - Elszakadtál a
Tovább
Kiüresedtek a kirakatok. A boltokban és a lelkekben is. Most
Tovább
Sokáig nem értettem. Aztán az ál-ezo-spiri vonal picit túltolt divathullámának
Tovább
Érdekesen működik az emberi agy. Amit nem képes befogadni, azt
Tovább
Nem mindenki veszi észre magáról, hogy a bűzlő trágyadomb, amin
Tovább
Bízunk a jövőben. Bízunk benne, hogy jobb lesz, mint a
Tovább

One Comment

  1. Kárpáthi Szilvia

    Kedves Gábor! Te megbocsájtanád,ha fiatalon teljesen tönkretették volna az egészséged,annyira,hogy ne tudj dolgozni se? Később- az így kialakult helyzetet kihasználva – elvettek volna Tőled mindent csalással?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük